Wet van Aantrekking

Wat betreft Wet van Aantrekking heb ik een hele mooie, diepgaande blogpost voor je vandaag. Het gaat over de vier blokkades die je kunt hebben, die vier grootste dingen die je kunt doen die jouw manifesteerkracht blokkeren. Deze vier blokkades heb ik van Gabrielle Bernstein, ik zag een video van haar en heb aantekeningen gemaakt die ik nu met jou wil delen!

Type manifesteerder

Ik ga het uitleggen in ‘type manifesteerders’ die je hebt. Als je deze blogpost leest dan betekent het waarschijnlijk dat je retegoed wilt worden in het bewust leren toepassen van de Wet van Aantrekking. En toch lukt dat heel veel mensen nog niet. En misschien herken jij je hierin? Dat je toch nog te vaak te goed bent in het manifesteren/aantrekken wat je niet wil en dat het niet lukt op het niveau waarop je het zou willen.

In mijn eigen woorden ga ik je de vier typen van manifesteerders uitleggen:

1.   De manische manifesteerder

Dit zie ik vaak om me heen, zoals bij klanten: iemand die het té goed wil doen. Iedere dag affirmaties zegt, elke dag leest en luistert naar Wet van Aantrekking, een visionboard maken, mediteren, wandelen… alles! Met als resultaat: ik krijg niet wat ik wil, wat doe ik fout?

Waar het fout gaat is dat je het doet met een energie van tekorten en de controle willen uitvoeren. Wat er gebeurt is dat je de natuurlijke flow blokkeert, en dus kom je niet in die ontvangmodus! Jouw energie is niet in lijn met wat je verlangt. Je doet het namelijk vanuit een energie van controle en het té goed willen doen. Dat is wat jouw ‘output’ is naar het Universum, en wat je dus ook terugkrijgt. En daarom werkt het niet voor je!

2.   De ‘pushy’ manifesteerder

Dit is iemand die denkt dat hij/zij keihard moet werken om te krijgen wat hij/zij wil. Keihard werken om te manifesteren. Wat er dan gebeurt is dat er allerlei to do-lijsten opgesteld worden, continu gewerkt wordt, dat je altijd maar druk bent maar er geen ruimte is voor het ontvangen en openstaan voor die grotere kracht die het Universum is, om jou te brengen wat je wilt, op een manier die bij je past.

Je hebt het gevoel dat je wordt geleefd, je loopt de hele tijd achter de feiten aan. Continu in die actiestand: werken, werken, werken. En dit is hoe ik zelf ook jarenlang ben geweest! Dat wil niet zeggen dat er dan helemaal niets lukt, want dat lukt zeker wel. Maar alles voelde altijd heel zwaar en gaf me niet het geluksgevoel waar ik naar op zoek was.

3.   De angistige manifesteerder

Iemand die vol zit met angst: het nieuws continu kijkt, angstig wordt, onzeker is, de hele tijd dezelfde gedachtes herhaalt en zichzelf een verhaalt vertelt wat hem/haar niet dient en er maar niet aan uit komt.

Hierdoor blijf je vastzitten in je hoofd en dit zorgt ervoor dat je ook steeds dingen aantrekt die die angst bevestigen, en zelfs zorgen voor meer angst. What you put out, is what you attract. Angst blokkeert ons om te ontvangen. En omdat je zo vast zit in je negatieve verhaal is er geen ruimte voor verbetering.

4.   De oordelende manifesteerder

Je oordeelt heel erg over anderen, je hebt overal een mening over, je bent jaloers, je vergelijkt jezelf continu en praat negatief over van alles. Als je oordeelt, dan verwijder je jezelf van jezelf en je innerlijke kracht. Als je je hierop focust, blokkeer je de stroom van goedheid die naar je toe kan komen. Je laat er geen ruimte voor!

Wet van Aantrekking: hoe shift je dit?

Misschien herken je je in een van deze vier manifesteerders? Misschien ook niet. Dit zijn dus de vier ‘blokkades’ om jouw manifesteerkracht te blokkeren. Maar daar zijn ook oplossingen voor! Er zijn manieren om dit te shiften en hier los van te komen. En die zijn makkelijker dan je denkt.

Wees bewust van de energie die je uitstraalt

Als je je herkent in de manische manifesteerder, wees je er dan van bewust met welke energie je alle acties uitvoert: doe je dat vanuit een energie van tekort en controle drang? Dan ga je dit aantrekken. Doe je dit vanuit een energie van toestaan, openstaan om te ontvangen? Dan gaat je hele wereld shiften!

Je kunt dus wel hetzelfde blijven doen, maar met een hele andere energie. Letterlijk uitspreken: ik wil dit, en sta open om dit te ontvangen op een manier die bij mij past. Dat voelt al zoveel anders! En vertrouw daarop. Vertrouw erop dat het kan én dat het voor jou is weggelegd. Dan straal je zoveel rust uit. Dat gaat echt zo’n enorme shift maken, waardoor je een compleet andere wereld voor jezelf gaat creëren.

Openstaan voor de grotere kracht

En dan die ‘pushy’ manifesteerder, die denkt dat je alleen alles kunt bereiken door keihard te werken. Wat hierin heel erg helpt is: A. Herkennen en B. Openstaan voor de grotere kracht die met jou is, de kracht van het Universum. Die kracht is groter en sterker dan wat jij ooit met al jouw acties van het harde werken voor elkaar zou kunnen krijgen.

Geef toe dat die kracht er is en erken hem. Sta open om die kracht jou alles te laten geven wat je wil. Dat wil niet zeggen dat je niet hard mág werken. Als je dat fijn vindt: doen! Maar wanneer jij alleen maar achter de feiten aanloopt, weinig tijd hebt, moe bent en nooit een moment rust voor jezelf hebt, dan heb je dit nodig om te gaan shiften. En dat doe je alleen door rustmomenten voor jezelf in te lassen, anders kom je niet in die energie om aan te trekkken wat jij wilt aantrekken.

Shift je angst

Als jij je herkent in de angstige manifesteerder: veel angsten, veel onzekerheid. Jezelf een negatief verhaal vertellen en er niet goed uitkomen. Dan moet ook jij gaan shiften. En het shiften van angst is echt makkelijker dan het lijkt. Wat heel erg helpt is de angst aankijken en het benoemen wat het is. Letterlijk zeggen: ik zie wat er gebeurt, ik zie wat je doet. Dit is een oud patroon en dit dient me niet meer.

Angst verdwijnt als je het aanpakt en onder ogen komt. Als je ervoor kiest om het te shiften. Het zal verdwijnen wanneer jij je energie shift op dat stuk. En dat kun je, echt waar!

Gun een ander nóg meer succes

De oordelende manifesteerder: wat het aller, aller, allerbeste helpt is voor anderen willen wat jij voor jezelf wilt. Gun een ander het succes nóg meer dan je het jezelf gunt. Op het moment dat je je op die energie focust, komt het naar jou terug in duizendvoud!

Denk niet: die persoon heeft dit of dat dus ik kan het niet hebben. Wees niet boos, angstig, jaloers… je bent niet minder! Gun een ander het succes en gun het diegene méér dan dat je het jezelf gunt. En zie dat het succes dat jij ziet in een ander, puur een reflectie is van je eigen potentieel. Jij kunt in een ander niet iets zien wat je zelf kunt bereiken. Oordeel niet, maar ben er dankbaar voor.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Shift die blokkades!

Zoals ik al zei, misschien herken je je in een van de types manifesteerders. Het kunnen er ook meerdere zijn. Je hoeft echt niet alle tips toe te passen, want je zult zien wanneer je je op één ding focust en dat shift, dat er dan al megashifts in je leven plaatsvinden, en zal die Wet van Aantrekking vóór jou gaan werken.

Het maakt niet uit waar je nu staat, welke weg hebt afgelegd, jij kán komen waar je naartoe wilt op het moment dat je stopt met het blokkeren van die stroom van energie die jou wilt brengen waar je om hebt gevraagd.

Ik zou het fantastisch vinden als je me laat weten of je je in een van deze types herkent én wat voor jou helpt om die shift te maken! Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim