Word comfortabel met korte termijn pijn

Word comfortabel met korte termijn pijn, dat is waar ik het deze blogpost over ga hebben! Zoals je misschien al wel weet deel ik graag de lessen die ik zelf leer en die ik toepas op mijn eigen leven! En vandaag heb ik weer een mooie les voor jou.

Word comfortabel met korte termijn pijn

De podcast die ik onlangs luisterde was die van Gary Vaynerchuk. Hij organiseert vaak Q&A’s en in deze aflevering kreeg een vraag van iemand die énorm moeilijk zat te doen. Het antwoord dat Gary op diegene gaf was: ‘Start getting more comfortable with short term pain’.

Op het moment dat iets met mij resoneert dan ga ik daarover nadenken. Zo ook deze zin: hóé kan ik dit brengen op mijn podcast en blog, en wat meer context bieden over hoe ik dit zie?

Dit stuk over korte termijn pijn kun je op állerlei vlakken toepassen! En ja, ik ben heel erg voor het luisteren naar je gevoel, en het pad van de minste weerstand kiezen. Maar, zoals ik ook in deze blog vertel, is het pad van de minste weerstand niet altijd de makkelijkste weg. Dus het pad dat je gaat leiden naar jouw succes mag soms ook wel een beetje pijn doen.

Het mag oncomfortabel zijn

Het mag dus oncomfortabel zijn, en dat is helemaal oké! Wanneer je bijvoorbeeld een eigen bedrijf start, dan is alles nieuw en eng. Het is misschien moeilijk om klanten te krijgen. Het is vallen en opstaan. Maar het hoort erbij! Op het moment dat je erdoorheen gaat, dan komt er succes. Dus vallen, maar blijven opstaan! Succes is dan onvermijdelijk. Zie het niet als falen maar als onderdeel van je leerproces.

Een ander voorbeeld: je hebt bepaalde financiële doelen zoals een mooi nieuw huis, reizen of wat dan ook; daar heb je spaargeld voor nodig. Een manier om dit te behalen kan een korte termijn pijn zijn, dat je bijvoorbeeld tijdelijk even gaat leven met minder. Dus je leven simpeler maken. Kleiner te gaan wonen, weinig kleding kopen, letten op je boodschappen. Dat zijn allemaal voorbeelden waar je even ‘doorheen moet’ om jouw plannen te verwezenlijken in de toekomst. Als het je leidt naar je hogere doel, wees dan oké met korte termijn pijn!

In mijn podcastaflevering bespreek ik nog meer voorbeelden die ook voor een korte termijn pijn kunnen zorgen in je business of privéleven:

Het is een mindset

Dit is écht weer een bepaalde mindset! En ik zeg niet dat dit móét en dat dit dé enige manier is, maar op het moment dat jij weet dat je een verlangen hebt en daar iets meer tijd/geld voor nodig hebt… wees dan oké met korte termijn pijn als je wéét dat het resultaat er gaat zijn wat jij zo graag wilt!

Hetzelfde geldt wanneer je gezonder wilt eten of wilt afvallen: in het begin is het even lastig, daar moet je doorheen en het is oncomfortabel, maar daarna zie je dat het makkelijker gaat! Dus wederom: word comfortabel met korte termijn pijn!

Dit gaat zó bijdragen aan jouw succes! Ik kan hierover door blijven gaan. Vaak is het gewoon écht een kwestie van tijd. ‘Even’ iets doen wat oncomfortabeler is, maar waarvan je weet dat je je doel bereikt. Die mindset gaat echt voor succes zorgen!

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Word comfortabel met korte termijn pijn

Maar je moet het ook wel willen. Je moet er écht oké mee zijn om erdoorheen te gaan, want dan zul je merken dat het makkelijker wordt. Dat de groei die je door gaat maken er ook écht gaat zijn. Het levert je altijd wat op.

Je gaat een ander persoon zijn. Je gaat anders denken, anders voelen, anders actie ondernemen. En daardoor komen er ook weer andere resultaten!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim