Het pad van de minste weerstand

Wat is het pad van de minste weerstand? Dat vraag je je misschien af wanneer je bezig bent met de Wet van Aantrekking. Ik kreeg onlangs de vraag op Clubhouse en ik heb ‘m vaker gehoord, dus ik heb het idee dat hier meer mensen mee struggelen. Het werd tijd om hier eens uitgebreid op in te gaan!

Het pad van de minste weerstand

Ik kreeg dus de vraag wat nu precies het pad van de minste weerstand is. Want ik heb het juist ook vaak over uit je comfort zone gaan: ‘feel the fear and do it anyway‘. Diegene snapte dus niet zo goed hoe dit dat het pad van de minste weerstand kan zijn. En dat snap ik! Maar eigenlijk is dit juist wél exact wat ik bedoel.

Daar hoort natuurlijk een uitleg bij: wat Abraham Hicks eigenlijk met het pad van de minste weerstand bedoelt is: kies het pad met de grootste ontvangmodus. Dus het pad van de minste weerstand kiezen, hoeft niet altijd het ‘fijnste’ te voelen. Het is juist datgene wat op dát moment het beste bij jou past, en wat bijdraagt aan jouw verlangen!

Feel the fear and do it anyway

Stel dat je het verlangen hebt om online superzichtbaar te zijn, omdat je erin gelooft dat dat jouw business enorm boost: veel volgers erbij, interactie, klanten aantrekken etc. Maar, je vindt het supereng om zo zichtbaar te zijn door allerlei redenen en daardoor loopt het niet zoals je zou willen. Dan zeg je waarschijnlijk: ‘dit is echt níét het pad van de minste weerstand voor mij’. Mijn antwoord zal dan zijn: ‘stel jezelf de vraag: wat is écht het pad van de minste weerstand? Het wél doen omdat het bijdraagt aan je verlangen, of het níét doen en zeker weten dat je je doel niet bereikt?’

Wat is dan écht het pad van de minste weerstand? Feel the fear and do it anyway, en dus je doel bereiken? Of feel the fear en lekker in je comfort zone blijven? Ik weet dan zeker dat die tweede optie voor jou dan veel minder vervullend voelt dan die eerste optie. En dat betekent dus dat die eerste optie daadwerkelijk jouw pad van de minste weerstand is! Het betekent dus níét dat het altijd het beste/makkelijkste voelt.

Dit vind je misschien ook interessant: Zo weet je of je nieuwe businessidee een succes zal zijn

Vraag jezelf dus altijd af: wat is het alternatief? Zoals in het voorbeeld dat ik net noemde: feel the fear and do it anyway, omdat het bijdraagt aan mijn verlangen en de kans heel groot is dat ik mijn verlangen realiseer (met de Wet van Aantrekking is dat ook precies wat er gaat gebeuren wanneer jij het 100% kan verwachten!), óf ik doe het niet en ik blijf lekker in het veilige want het voelt beter, maar ik bereik dan sowieso m’n verlangen niet.

Ik weet zeker dat 99% die dit nu leest en zichzelf die vraag kan stellen, voor optie één kiest. Dat dat dan het pad van de minste weerstand is. En ja, het kan iedere keer zwaar oncomfortabel zijn, maar het laat je wel groeien en het draagt bij aan je verlangen!

Zie het als een groeiproces

Sta jezelf toe om te leren en om te groeien! Ben tevreden met waar je nu staat en zie anderen als inspiratie die verder zijn dan jij. Ga het niet negatief zien, zoals ‘ik ben daar nog niet’. Zie het als een reis waar die persoon ook heeft moeten komen. En gun jouzelf ook die reis!

Zo weinig mensen staan het zichzelf toe om dit een proces te laten zijn! Zo weinig wordt het hebben van die reis echt ‘gebruikt’ en ‘gevoeld’, dus dit wil ik even extra benadrukken!

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Wat is dus het pad van de minste weerstand voor jou?

Wees objectief, en weet dat dit pad niet gelijk loopt aan ‘goed’ voelen. Hopelijk maken mijn woorden het voor jou makkelijk om voor jezelf de volgende keer af te vragen of je daadwerkelijk op het pad van de minste weerstand zit. En zie alles als een groot leerproces! Dat dient je zo als persoon. Het is een essentieel deel van jouw groei!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim