Hoe laat je de angst voor verandering los? Wij, als mensen, zijn zó, zó, zó bang voor verandering, en dat is heel vaak de reden waarom we ons droomleven niet écht achternagaan. We zetten wel stappen, maar écht all in gaan… dat doen we niet! Ik wil vandaag iets belangrijks hierover met je delen.

Laat de angst voor verandering los

Ik luisterde een podcast van Wayne Dyer en hier werd zo’n mooi voorbeeld in genoemd: er was een man die vertelde dat hij een baan/een promotie aangeboden had gekregen in een andere stad, maar hij wist niet of hij moest gaan. Wayne begon hem allemaal vragen te stellen om een helder beeld te krijgen over hoe die man zich voelde. Wat naar voren kwam was: ik wíl het heeft graag, mijn grootste verlangen is groei, en ik haal niet alles uit de baan die ik nu heb maar… ik wil niet weg uit de plek waar ik nu woon. Ik ben bang om mijn vrienden kwijt te raken, en bang voor het ‘onbekende’. De baan was op drie uur afstand van waar hij nu woont.

Abraham Hicks teacht: je bent op aarde om te groeien. Joyful expansion. Zonder groei leven we eigenlijk gewoon niet. Er worden ons continu kansen aangeboden in dit leven, er komen continu dingen op ons pad die ons uitdagen om te groeien. Continu. Als je je daar bewust van wordt dan ga je het ook zien!

Dit vind je misschien ook interessant: Wat is de Wet van Aantrekking?

En heel vaak kiezen we het pad dat we kennen. Alleen zorgt voor minimale groei, dat we vast blijven zitten. We overleven, we zijn comfortabel… maar dikke vette rijkdom zit er niet in.

Wat als..?

Een mooi voorbeeld: je hebt een baan in loondienst en je wilt heel graag ondernemen, of een hele andere baan… dan komen al heel snel de gedachten: maar wat als het niet lukt? Wat als ik op een andere plek niet gelukkig word? Wat als ik m’n vrienden kwijtraak? Wat als ik daar m’n draai niet kan vinden? Wat als, wat als, wat als.

Draai ‘m eens om: wat als het wél lukt? Wat als je je vrienden gewoon behoudt? Wat als dit al jouw dromen in vervulling laat gaan en dit zorgt voor groei? Wat als dit de logische next step voor jou is?

Wat kies jij?

Dingen komen niet voor niets op je pad. Je krijgt kansen aangeboden om in te stappen, óf niet. De kansen komen continu en aan jou de keuze. En je hoeft niet bang te zijn dat wanneer je deze kans mist, dat er dan geen volgende meer komt. Dat is niet zo, er komt wel weer wat. Maar groei komt voor uit dingen doen die onbekend zijn.

De allerbelangrijkste relatie is de relatie die jij hebt met jouw inner being. En op het moment dat die relatie sterk is heb jij letterlijk niets en niemand nodig om je goed te voelen. Dat is waar we in de basis allemaal naar streven: onvoorwaardelijke alignment. Je goed en fantastisch voelen no matter what.

Dit vind je misschien ook interessant: Hoe weet je of je je intuïtie volgt of je ego?

The relationship between you and you

Dus als jij loskomt van materiële waarde, en dat je anderen nodig hebt om gelukkig te zijn, dan ontstaat er groei. The relationship between you and you is het allerbelangrijkste. Als die sterk is, dan ben jij onvoorwaardelijk in alignment. Dan voel jij ook: het maakt niet uit welke stap ik zet en hoe oncomfortabel het wordt… ik ben oké. Nieuwe stappen zorgen alleen maar voor groei!

Laat de angst voor verandering los. Als je die angst loslaat gaat er een wereld voor je open! Je durft abrupt met dingen te stoppen en andere keuzes te maken. Jouw doel hier op aarde is groei! Je moet met de stroom mee blijven bewegen, dan voelt het altijd goed. Als je dat niet doet, ga je tegen de stroom in en dat ga je (lichamelijk) voelen.

Als je jezelf afvraagt: waar ben ik nu écht bang voor? Is het allemaal zo verschrikkelijk om dingen, klanten, vrienden kwijt te raken? Vaak is het antwoord: nee. En dan is het geen reden om het níét te doen, zeker niet als het je dichterbij je verlangen gaat brengen.

Laat de angst voor verandering los

Zie hoe jouw leven (positief) transformeert. Je gaat met de stroom van natuurlijke groei meebewegen en dan gebeurt er magic! Je zult zien dat je dan nog véél meer gaat manifesteren.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!


Liefs,
Kim