Wat is de Wet van Aantrekking?

Ik krijg ontzettend vaak de vraag wat de Wet van Aantrekking nu precies is. En ik snap het, want als je een beginner bent kan het nogal overweldigend zijn allemaal. Vandaar deze blogpost! Ik wil je ontzettend graag meer leren over de Wet van Aantrekking, hoe je ervoor kunt zorgen dat jij de dingen die je wél wilt gaat aantrekken in je leven, en de dingen die je níét wilt laat verdwijnen.

De focus in deze blogpost ligt echt op hoe je op een positieve manier de Wet van Aantrekking in je leven kunt brengen, je hiervan bewust kunt zijn en kunt gaan toepassen zodat het vóór je kan gaan werken en er heel veel dingen in positieve zin kunnen veranderen!

Wil je meer over de Wet van Aantrekking te weten komen in video-vorm? Zie hier mijn gratis 3-delige videotraining!

De Wet van Aantrekking – de basis

In de basis bestaat de Wet van Aantrekking uit 3 stappen. Ook wel het ‘bewust creëren proces’.

 1. Vraag: probeer zo concreet mogelijk in te tunen (te visualiseren of diep te voelen) en focus op hetgeen wat jij wilt: wat je anders wilt, wat je verlangen is. Probeer hier zo gedetailleerd mogelijk op in te gaan.
 2. Het wordt gegeven: dit is niet jouw taak. Het Universum brengt jou namelijk dát wat jij nodig hebt om dáár te komen waar jij wilt komen.
 3. Ontvang: en hier gaan mensen heel vaak de fout in; het volledig loslaten van alle weerstand en een match worden met jouw verlangen. Wanneer jij het namelijk mastert om ín die ontvangmodus te komen, kun je werkelijk alles manifesteren in je leven wat je wilt! (Dit vergt bredere uitleg, kom ik zo uitgebreid op terug).

Bovenstaande klinkt wel simpel: ‘Hallo, hier ben ik. Kom maar naar me toe! Ik ontvang het wel!’
Maar waarom is het dan zo moeilijk om te krijgen wat we zo graag willen? Als je kijkt naar geld, relaties, je goed voelen, energiek zijn, je business of je werk.

Wet van Aantrekking zegt letterlijk: je kunt alles krijgen wat je wilt. Zonder uitzondering. You can be, do or have anything that you desire. Dat is wet.

En toch zijn heel veel mensen goed in aantrekken wat ze níét willen!

Herschrijf jouw verhaal

Herken je je in wat ik hierboven zeg? Dat je goed bent in aantrekken van wat je níét wilt? Dan is er werk aan de winkel! En voornamelijk werken aan stap 3: in die ontvangmodus komen.

Maar dit gaat je niet lukken van de ene op de andere dag, het is een proces waar je doorheen moet om dit écht te gaan masteren. Er bestaat geen quick fix hierin. Het is niet zo van: ‘Oké Kim, ik snap het, bedankt. En nu werkt het voor me.’

Je hebt vaak enorm veel belemmerende overtuigingen opgebouwd in je hele leven, waardoor jij nu opnieuw jouw verhaal moet gaan schrijven. Loslaten van wat is (en wat jou niet dient), en intunen op wat jij wíl dat het is! Wat er nu voornamelijk in jouw leven gebeurt is dat je reageert op manifestaties die plaatsvinden, op situaties die zich voordoen. Bijvoorbeeld:

Je raakt je baan kwijt. Hier reageer jij op door negativiteit, onzekerheid en angst te voelen. En dat is op zich logisch, want dit is wat er zich momenteel afspeelt in je leven. Maar om een verbetering van deze situatie aan te trekken zul jij je verhaal moeten herschrijven: loslaten van wat is, focussen op wat je wilt dat is. Want op het moment dat jij je blijft focussen op wat nu is, krijg je meer van wat nu is. Maar als jij focust op je hoe je wíl dat het is, zal er ook vrij snel een manifestatie plaatsvinden!

Time is not your job

Een manifestatie kan heel snel plaatsvinden, maar je moet je er niet mee bemoeien. En manifestaties zijn niet alleen het einddoel dat jij voor ogen ziet… Er zullen eerder kleinere manifestaties plaatsvinden die jou naar jouw einddoel brengen!

Inspiratie en ideeën zijn een heel mooi voorbeeld van die kleine manifestaties: dit zijn allemaal tekenen vanuit het Universum dat wil laten weten dat jij op de goede weg bent. En op het moment dat jij deze tekenen gaat herkennen, ga je het proces ook léúk vinden!

Wanneer jij je alleen maar focust op dat je je einddoel niet krijgt, zit je fout. Je focus ligt dan nog steeds op het huidige NIET hebben van jouw einddoel. Je verlangen komt dan vanuit en gebrek en dat werkt niet. Sterker nog, je gaat alleen maar meer ontvangen van wat jij níét wilt.

Het gaat om de reis ernaartoe. Op het moment dat jij kunt genieten van de reis zullen de manifestaties sneller plaatsvinden! Wanneer die reis een worsteling is voor jou, kunnen de manifestaties niet plaatsvinden die jij wilt, omdat het uit een tekort komt.

Uitzenden van vibraties

De Wet van Aantrekking zegt heel duidelijk: om iets te kunnen ontvangen heb jij maar één taak. Namelijk, het uitzenden van de vibraties die ontvangen mogelijk maken. Je gedachten zijn dus stap 1, maar de vibraties zijn stap 2.

Vibraties ontstaan vanúít onze gedachten. En vanuit die vibraties kun jij dingen aantrekken op het zelfde vibrationele niveau. Op het moment dat jij dingen uitzendt vanuit een gebrek of tekort, vibreer jij op dát niveau én ga je dit ook alleen maar aantrekken: manifestaties die op datzelfde niveau vibreren.

En is dat wat je wilt? Nee, natuurlijk niet! Daarom is het superbelangrijk om datgene wat nu in jouw leven speelt, ook al is het SHIT, kunt shiften naar manifesteren wat jij wílt. Hoe je wílt dat het is! En dat is makkelijk gezegd, maar dit vergt een hoop training. Oefenen, oefenen, oefenen! Loslaten op wat is, intunen op hoe je wílt dat het is.

Het is dus heel belangrijk dat die focus op hetgeen gaat hoe je wílt dat het is. Visualiseer, voel. Ga tot in detail visualiseren. Dan zend je de juiste vibraties uit en zul je zien dat die manifestaties snel in je leven zullen komen. Ga inspiratie en ideeën als manifestaties zien. Ga de mensen die in je leven komen als manifestatie zien. Alle dingen die jij manifesteert zorgen ervoor dat jij geleid wordt naar jouw einddoel. Waar jij naartoe wilt!

Je krijgt de essentie

De Wet van Aantrekking brengt jou de essentie van wat jij wil. Het is heel vaak dus niet precíés wat jij wil, maar de essentie ervan. Een mooi voorbeeld hierin is één van mijn klanten:

‘Ik krijg veel klanten binnen, maar ik merk dat het voornamelijk mannelijke klanten zijn, terwijl ik mijn visualisatie hier niet bewust op inzet. Kun je dit verklaren?’

De focus ligt hier dus op klanten krijgen, maar niet bewust het krijgen van mannelijke klanten. En dit is dus precies zo’n voorbeeld van een essentie. Je krijgt klanten (iets wat je heel graag wil dat is!) en dus boeit het eigenlijk niet of ze mannelijk zijn! (Mits je hier bewust op focust met jouw branche of community uiteraard.)

Focus je op de ‘wat’ om in die ontvangmodus te komen

Op het moment dat jij je dus kunt gaan focussen op de ‘wat’ – het bredere plaatje – laat jij los en kun je gaan ontvangen. Je hebt jouw verlangen uitgesproken, je visualiseert tot in detail het positieve maar de verdere controle laat je los.

Hierbij moet je dus de ‘hoe’ volledig loslaten! Daar gaat het namelijk enorm vaak fout. Heel veel mensen, en zeker ondernemers, die focussen zich op de ‘hoe’. Maar jij bepaalt niet hoe je naar je einddoel komt, dat doet het Universum. Zoals ik al zei: time is not your job, maar ook de manier hoe jij het aantrekt niet.

Want op het moment dat jij loslaat om die ‘hoe’ te controleren, geef jij het Universum de kracht en de vrijheid. Zo kun je de essentie van wat jij uiteindelijk wilt tot je laten komen op manieren en vanuit bepaalde manifestaties die jij helemaal niet had kunnen bedenken. Dát zijn de krachten van de Wet van Aantrekking en het loslaten. In die ontvangmodus komen! De HOE loslaten en focussen op de WAT. Het bredere plaatje

Wat is dan dat bredere plaatje? Hetgeen wat jij voor ogen hebt en wat je eigenlijk wil! Waarom wil je iets in je leven? Dat heeft altijd een groter doel. Wees je daar dus ook bewust van en focus je daarop! Het uiteindelijke plaatje. Voorbeeld: ik wil meer klanten. Dat is niet het bredere plaatje! Waarom wil je meer klanten? Omdat je meer geld wilt. Waarom wil je meer geld? Omdat je wilt leven in financiële vrijheid. Tadaa! Daar heb je ‘m. Focus hierop, laat het Universum z’n werk doen en geniet van de reis!

Wat is de Wet van Aantrekking?

Vertrouw op dat het komt

Het moment dat jij je wens hebt gelanceerd in stap 1, kun je gelijk naar stap 3. Je focust op hoe je wilt dat het is, maar je moet ook een diep vertrouwen hebben dat het komt. Want door dat diepe vertrouwen ben jij veel beter in staat om het daadwerkelijk los te laten én in die ontvangmodus te komen!

En ook dit gaat niet altijd goed. Wanneer jij je wens, je verlangen hebt uitgezonden en je focust op hoe je wilt dat het is, kun je alsnog dat verlangen hebben uit tekort. Hier het verschil:

Stel nou dat jouw verlangen dat jij hebt uitgezonden ‘financiële vrijheid/veel geld verdienen’ is. Dan kun je vanuit twee kanten manifesteren:

 • Vanuit een huidig tekort: te weinig geld hebben en daarop gefocust zijn.
 • Vanuit een puur vertrouwen. Vanuit een puur wéten én verwachten dat het 100% komt!

En dat verschil voel je. Je weet precies wanneer je iets wilt manifesteren vanuit tekorten en angst. Hierdoor blijf je je (onbewust) focussen op wat je niet hebt of niet het geloof hebben het ooit te kunnen krijgen. En zo zal het ook never nooit naar je toekomen!
Het diepe verwachten, het puur wéten dat het naar je toekomt; is de enige manier om dat wat je wil, de essentie ervan, daadwerkelijk fysiek in je leven te brengen. Je laat dan namelijk alle weerstand los en je komt maximaal in die ontvangmodus.

Hoe kom je heel vaak in die ontvangmodus?

En dit geldt voor alle vlakken: zowel zakelijk als gezondheid, relaties, je fit voelen. Alles! De Wet van Aantrekking zegt heel duidelijk hierin: focus op iets wat je direct een goed gevoel geeft. Positiviteit. En dat kan iets heel anders zijn dan je op dat moment verlangt! Maar het zorgt ervoor dat jij op dat hoge vibrationele niveau komt wanneer jij positiviteit ervaart.

En dit werkt ook zo wanneer je in tekorten denkt. Stel, je wil meer geld manifesteren vanuit een huidig tekort en je vindt het erg lastig om dit te moeten shiften naar iets positiefs omdat de situatie nu eenmaal shit is: haal de aandacht van dát onderwerp af, en focus op iets wat jou direct een goed gevoel geeft. Er is namelijk altijd wel iets in je leven waar je op dat moment dankbaar voor bent, of iets wat supergoed gaat, wat je een warm gevoel geeft. Dingen waarbij je wéét: ik kan een verwachting uitspreken en het manifesteert zich, bij wijze van, direct!

Vanuit focus wat je een goed gevoel geeft (en dat hoeft dus niets met het verlangen te maken hebben dat jij hebt uitgesproken!) ga jij meer dingen ontvangen in je leven die je een goed gevoel geven. Zo is het nu eenmaal!

Hoe pak ik het aan om continu in de ontvangmodus te zijn

Ik wil je een voorbeeld geven over hoe ik het aanpak om ín die ontvangmodus te zijn en continu on a high flying disc te zijn!

Als ik ’s ochtends wakker word dan kíés ik ervoor om met iets positiefs te beginnen. Iets positiefs luisteren, zien, lezen. Het is maar net waar ik zin in heb! Je moet namelijk geen weerstand voelen in wat je doet, of iets doen wat niet bij je past. Hierdoor kies je er namelijk gelijk voor om je ‘goed te voelen’. Je doet dingen die jou een goed gevoel geven en hierdoor zend je gelijk positieve vibraties uit. En wat gebeurt er dan? Je zal de hele dag door meer van die positiviteit aantrekken!

Wees je dus bewust, wanneer je opstaat, dat je focust op waar jij je goed over voelt of waar je dankbaar voor bent:

 • Dankbaar dat je gisteren zo’n fijne dag hebt gehad
 • Dankbaar dat je een fijne relatie hebt
 • Dankbaar dat je een fijn huis hebt om in te wonen
 • Dankbaar voor je gezondheid
 • En ga zo maar door!

Oók wanneer je voelt dat je in de ochtend weinig tijd hebt (bijvoorbeeld door kinderen), kíés er dan voor om toch een paar minuten voor jezelf te pakken zodat jij de dag positief kunt beginnen. Die tijd voor jezelf doet namelijk echt wonderen en zoveel voor jouw energielevel en ‘je goed voelen’ (en dus ook voor je vibraties!).

Wat is de Wet van Aantrekking?

Ik hoop dat ik deze vraag nu goed voor jou heb weten te beantwoorden. Dat ik je een basis heb kunnen geven over hoe de Wet van Aantrekking werkt, dat je al iets tastbaars hebt en waar je wat mee kan. Om jouw leven naar een volgend level te brengen! Want het is mogelijk. Jij kunt dáár komen waar jij wilt!
Maar accepteer dat het een proces is. Geef jezelf de tijd. Laat jezelf erin groeien en raak niet gefrustreerd als dingen niet van vandaag op morgen lukken. Probeer te genieten van deze reis! Daar gaat het namelijk om: het hele proces. Jíj hebt de controle. Pak die controle over jouw positieve reis. Oefen, oefen, oefen. Groei. Omarm. Geef jezelf de tijd!

Als je geïnteresseerd bent in méér over de Wet van Aantrekking kun je me volgen op social media! Op Instagram ben ik heel erg actief en ik neem ook wekelijks podcasts op waar ik énorm veel deel over de Wet van Aantrekking! Heb je vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen via DM op Instagram, of stuur me een e-mail naar: info@kimmunnecom.nl

Liefs,
Kim

Wil je meer over de Wet van Aantrekking weten? Bekijk dan ook eens deze artikelen!

 • Wet van Aantrekking en geld
 • Wet van Aantrekking en relaties/liefde/partner
 • Wet van Aantrekking gezondheid/ziekte
 • Wet van Aantrekking en gewicht
 • Wet van Aantrekking en ondernemerschap