Wet van Aantrekking en traumaverwerking

De Wet van Aantrekking en traumaverwerking. Een zwaarder onderwerp, maar wel heel belangrijk. Er kwam onlangs een vraag over in de Law of Attraction academy. Iedere week geef ik een live Q&A in de Facebookgroep en ik wilde deze vraag ook graag uitwerken in een blogpost omdat ik denk dat hij met heel veel mensen resoneert, en het heel veel mensen kan helpen.

Wet van Aantrekking en traumaverwerking

De vraag die ik kreeg over de Wet van Aantrekking en traumaverwerking was letterlijk: ‘Ik vraag me af hoe jij tegen healing/therapie/traumaverwerking aankijkt. Ik heb soms namelijk het gevoel dat er bij mij nog een wond ‘dieper’ geheeld mag worden en dat enkel mindset niet voldoende is. Ik zit nu in een periode dat ik niet lekker in mijn vel zit en mij niet happy voel. Waar dat door komt kan ik mijn vinger niet precies op leggen, maar het lukt met niet goed om het te shiften met mijn mindset terwijl ik wéét hoe krachtig een mindset kan zijn. Ik heb het gevoel dat de diepe overtuigingen in mijn systeem nog geheeld/getransformeerd moeten worden en dat daar meer voor nodig is dan mindsetwerk. Of geloof jij dat je niet meer nodig hebt dan mindset en de Wet van Aantrekking?’

Even los van wat ik geloof: zij geeft héél duidelijk aan dat zij voelt dat zij iets éxtra nodig heeft dan alleen mindsetwerk. Zij voelt dus dat dát hetgeen is wat ze nodig heeft. Dan wil ik duidelijk maken: als jíj voelt wat je nodig hebt, dan boeit de mening van anderen niet. Dat is écht het allerbelangrijkste wat ik meteen duidelijk wil maken. Als jij voelt dat iets jou gaat helpen: doe het. Dan maakt het niets uit wat iemand anders daarvan vindt, bij iedereen past iets anders dus volg alsjeblieft je gevoel.

Alleen de Wet van Aantrekking en mindset

Dan de vraag: ‘Of geloof jij dat je niet meer nodig hebt dan mindset en de Wet van Aantrekking?’ Nee, inderdaad. Ik geloof dus dat je niet meer nodig hebt dan dat. En ik wil het je graag uitleggen:

Ik heb in mijn leven ontzettend veel therapeuten en psychologen gezien. Als kind heb ik het moeilijk gehad en ik heb heel erg gestruggeld zeven jaar lang… Elke dag heb ik gehuild en geschreeuwd toen mijn moeder mij naar school bracht. Ik dacht elke dag opnieuw dat zij niet meer terug zou komen. Dus, ik heb veel hulp gezien.

Toen ik een jaar ondernemer was liep ik helemaal vast: in mijn bedrijf, in de liefde, in alles. Ik heb toen zelf actie ondernomen om in therapie te gaan. En die hapnotherapeut heeft iets in mij geraakt, waardoor ik daarna gelijk ben gaan shiften. Wat er gebeurde: zij zei tegen mij ‘Kim, je gedraagt je als een klein kind, dit is hoe jij vroeger deed en jij kunt er nu voor kiezen om anders te reageren!’. Ik kon het absoluut niet incasseren destijds. Ik zat énorm in de slachtofferrol en kon totaal niet mijn eigen verantwoordelijkheid pakken. Het resultaat was dat ik boos wegliep, maar al heel snel wist ik: oké, dit is wat ik doe en ze heeft onzéttend gelijk.

Het verleden heeft geen invloed meer op jou

Ik ben toen mijn eigen verantwoordelijkheid gaan nemen voor alles. Ik wist én voelde dat ik op elk moment – ongeacht de situatie – een nieuwe keuze kan maken in hoe ik denk, voel of reageer. Toen ik vervolgens nog dieper in de Wet van Aantrekking dook, hoorde ik Abraham Hicks hier iets heel treffends over zeggen: ‘juist therapie werkt voor veel mensen averechts. Waarom? Omdat jij hetgeen wat je niet meer wil, in het hier en nu aandacht gaat geven. En dat gaat maken dat het weer focus krijgt en dus weer een negatief effect krijgt. Terwijl dat niet is wat je wil.’

Abraham: ‘Je hebt therapie niet nodig. Wat er gebeurd is, dat is het verleden. Het verleden heeft geen invloed meer op jou behalve als je ervoor kiest om in het hier en nu er weer aandacht aan te geven en je erop te focussen.’ En daarom krijg je een negatief effect. Dat is wat er gebeurt.

Ik zeg niet dat therapie niet goed is. Doe wat jij wil en wat bij jou past! Maar weet dat het niet nodig is. Praat jezelf niet aan dat je therapie nodig hebt om verder te komen, dat hoeft namelijk niet. Het is voldoende om in het hier en nu te zeggen: dit is de situatie, ik ben volwassen en ik ga er nu voor kiezen om de situatie anders te zien en ergens anders op te focussen.

Als je daar vaak mee oefent, volgt er een andere programmatie in je hersenen plaats waardoor dat jouw ‘nieuwe normaal’ wordt. Ongeacht wat je hebt meegemaakt. En ik kan echt uit ervaring zeggen dat dát mij enorm geholpen heeft en het mij nog steeds dient.

Wet van Aantrekking en traumaverwerking

Er wordt vaak veel te veel aandacht gevestigd op iets dat uit het verleden geheeld móét worden. Dan wordt alles weer opgerakteld en naar mijn mening is dit niet nodig en werkt het vaak juist averechts. Iets wat in het verleden is gebeurd heeft in het heden geen kracht, behalve als jij het kracht geeft.

Weet dit, voel dit, en kies dan heel bewust: wat werkt voor mij? Voel ik wat ik wil en nodig heb? Volg je gevoel, met deze wetenschap over de Wet van Aantrekking en traumaverwerking. Alles is goed, maar het hoeft niet. Volg je gevoel.

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim