Intuïtie of ego

Hoe weet je nu eigenlijk of je je intuïtie volgt of je ego? Een tijdje terug kreeg ik een hele mooie vraag van een van mijn klanten. En dit is een vraag die ik graag uitgebreid wil bespreken tijdens deze blogpost omdat ik weet dat ik er superveel mensen mee worstelen! Dus misschien kan ik jou ook helpen.

Hoe weet je of je écht je intuïtie volgt of je ego?

Zij zei: je intuïtie is je inner being. Dit uit zich in een gevoel en in een emotie, maar hoe moet ik dit zien ten opzichte van je hoofd? Wanneer weet je of je je intuïtie volgt of je hoofd?

Ik vond dit een supergoede vraag en ik denk dat die worsteling erg herkenbaar is. Zeker op het moment wanneer je van nature meer een persoon bent die ‘denkt’. Die rationaliseert en eerder iets doet vanuit denken dan voelen. Ik ben zelf ook heel erg zo geweest! Je kunt het je nu misschien niet meer voorstellen maar ik was een enorme controlfreak, en een enorme perfectionist! Ik maakte mijzelf helemaal gek met mijn eigen gedachten, ik praatte mezelf helemaal in de knoop. Maar ik heb dit helemaal kunnen shiften naar ‘luisteren naar je gevoel’.

Alignment

Ik praat vaak over alignment. Alignment is: op het moment dat jouw ego én jouw inner being een situatie het hetzelfde ‘zien’.

Jouw inner being is áltijd positief en zit áltijd in een high vibe; ziet jouw volledige potentieel, ziet anderen positief en is niet haatdragend. Jouw inner being is jouw basis: hoe jij wilt zijn. En je bent ook zo! Dat deel heeft íédereen in zich. Alleen, we hebben onszelf getraind door maatschappij, opvoeding of wat dan ook: om meer vanuit ego te leven, om ego dominant te laten zijn. Om jouw inner being te overrulen.

Op het moment dat je dat doet, dan neemt je hoofd het dus over. En jouw hoofd heeft het eigenlijk nóóit bij het rechte eind. Want jouw inner being weet áltijd wat het beste voor je is, en communiceert ook de hele dag met jou. 24/7. Door middel van emoties!

En op het moment dat jij de situatie hetzelfde ziet als jouw inner being, ervaar je positieve emotie. Jouw inner being verlaagt zich nooit. Is nooit negatief!

Om het even concreter te maken: op het moment dat je je goed voelt, betekent het dat jouw ego en jouw inner being de situatie hetzelfde bekijken. Op het moment dat je je slecht voelt en negatieve emoties ervaart: pijn, angst, verdriet, jaloezie… noem maar op. Dan betekent dat dat jou ego de situatie anders ziet dan jouw inner being. Want jouw inner being gaat nóót naar het level van jouw ego, nooit.

Je ego, dat ‘andere’ stuk van jou dat jij ook kunt controleren, kan enkel meegaan met het inner being ‘stuk’ óf een ander perspectief kiezen. Kies je een ander perspectief dan voel je je slecht, kies je hetzelfde perspectief dan voel je je goed en wéét je dat je op het juiste pad zit.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Hoe weet je nu wanneer het je inner being of je ego is?

Door te voelen. Op het moment dat je je slecht voelt, is je ego dominant. Dan heb jij gedachten, angsten, die je eigenlijk niet hoeft te hebben. Je inner being is het níét eens met die gedachten; die ziet de situatie niet hetzelfde. Dus op het moment dat jij leert de situatie anders te bekijken ga jij een ander gevoel ontwikkelen en merk je dat je ‘aligned’ raakt. Dat is alignment. Dan weet je ook meteen: wauw, dit is mijn inner being die mij gidst en ik krijg mijn ego op één lijn. Dit klopt.

Dus aan de hand van hoe het voelt, weet jij wat dominant is. En dáár mag je naar leren luisteren. Dat mag dus voor jou ook de leidraad zijn! Hoe je je voelt zegt áltijd alles… maar we hebben zó geleerd om niet naar ons gevoel te luisteren. En op het moment dat je 100% durft te vertrouwen op jouw inner being dan zit je zó in die vibe van overvloed! En dan stroomt het ook… dan lijkt het net of alles goed gaat!

En dat betekent niet dat écht alles goed gaat in je leven, er komt heus wel wat contrast. Maar ook daar ga je weer heel anders mee om dan omdat je zo gewend bent om jezelf te tunen met alignment. Je laat je niet meer uit het veld slaan!

Het is zó belangrijk om te leren luisteren naar je lichaam, want daar ligt het goud. Leren luisteren naar je inner being! Je inner being wil zó graag met je communiceren. En het enige wat jij hoeft te doen is leren luisteren. En dat doe je door je inner being dominant te maken en je ego de mond te snoeren. En dat kun je écht leren. Het is een proces, maar als je dat kan dan kan je zóveel!

Intuïtie of ego

Mocht je hier een vraag over hebben, stel ‘m dan! Ik weet dat dit namelijk voor veel mensen nog lastig is omdat het niet ’tastbaar’ is. Ik hoop dat ik het goed genoeg heb uitgelegd. In mijn Law of Attraction mastery en Weightloss mastery komt dit allemaal uitgebreid aan bod. Het is namelijk iets wat heel belangrijk is. Het gaat álles voor je shiften! Daardoor kun je álles bereiken wat je wilt! Want je gaat intunen op wat je wil en je hoeft alleen maar te luisteren naar je inner being en dat is het!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim