Business idee succesvol

Hoe weet je nu of een nieuw business idee succesvol zal zijn? Het is een vraag waar jij misschien ook mee zit, vandaar dat je op deze blogpost terecht bent gekomen. Ik heb hier wel een idee over en ik kan je nu al vertellen: het zijn letterlijk drie simpele dingen!

Zo weet je of je nieuwe business idee succesvol zal zijn

Moeilijker dan dit is het niet: drie simpele dingen! Je kan het op verschillende manier bereiken, maar in de basis komt het neer op hetzelfde:

  1. Find a hot market
  2. Ask them what they want
  3. Give it to them

Vind een markt voor jouw product of dienst

Vind dus een ‘hot market’ voor jouw product of dienst, dus: mensen vinden die bereid zijn om geld te kunnen betalen. Letterlijk mensen die geld hebben én het uit willen geven aan een product of dienst. Het is goed om dit even te laten bezinken. Want heel vaak realiseren we ons niet hoe belangrijk het is om niet zómaar een markt te kiezen, of niet zómaar een doelgroep te kiezen.

Kies een doelgroep die zowel geld wíl uitgeven als kán uitgeven! En als je die ‘hot market’ hebt gevonden, dan komen we aan bij punt twee:

Vraag ze wat ze willen

Vraag letterlijk jouw doelgroep, jouw publiek, wát ze willen! En dat kun je doen door marktonderzoek, door met je potentiële klanten en volgers in gesprek te gaan. Je kunt polls inzetten op bijvoorbeeld Instagram. Je kan luisteren naar feedback die je krijgt. Je kunt in Facebookgroepen gaan waar jouw doelgroep zit. Er zijn zóveel manieren om erachter te komen wat ze willen.

Het is echt súperwaardevol om dit te doen. Want alleen door dit te weten is de logische vervolgstap:

Geef ze wat ze nódig hebben!

Give them what they want. Zo simpel kan het zijn! Zo is het precies ook bij mijn onderneming gegaan! En ik zal je even meenemen in mijn verhaal, zodat deze drie stappen duidelijker worden.

Dit vind je misschien ook interessant: Zó word je meteen beter in verkopen

Ik ben begonnen als voedingsdeskundige. Dit is begonnen naar aanleiding van een vraag die ik gesteld kreeg toen ik nog aan het werk was bij de rechtbank: of ik diegene kon helpen met afvallen, omdat ik zelf ook was afgevallen. Dat deed ik, en diegene boekte resultaten. Daarna volgden er nog meer en op een gegeven moment zei er iemand: ‘Kim, je moet hier iets mee doen.’ De vraag was er, en ik kon het ze geven.

Zo begon het ook bij mij

Toen ben ik dus deze business begonnen en na een tijdje kreeg ik van vele collega’s uit het hele land allemaal e-mails met de vraag of ik hén kon helpen. Ze schreven: Kim, hoe doe jij dit allemaal? Het lijkt je zo makkelijk af te gaan! Hoe doe jij dit want mij lukt het niet! Wederom, ze gingen mij om advies vrágen.

In het begin zat ik iedereen gratis te beantwoorden, dus gratis te coachen. En op een gegeven moment dacht ik: wacht even, het lijkt me supertof om dit dóór te pakken én er is een hot market voor. Ze geven met létterlijk aan wat ze willen! Ik hoef het alleen maar te creëren.

Dus ik maakte de shift naar businesscoaching. Vervolgens kwamen er andere branches aankloppen die mij ook gingen vragen of ik hen wilden coachen, omdat zij óók de transformaties zagen bij de andere ondernemers die ik coachte. Daarna merkte ik dat ik de online-wereld in wilde omdat ik dat héél tof vond en omdat ik daar ook vraag naar kreeg.

Ik ben mijzelf toen gaan verdiepen in de Wet van Aantrekking en dat ben ik gaan delen. En je raadt het al: ook hier kwam weer vraag naar! ‘Wil je me ook leren de Wet van Aantrekking te masteren?’ Dus ook deze stap was weer supersimpel: ik wist dat dit ook weer succesvol zou zijn omdat er een hot market voor was.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Drie voorwaarden of jouw business idee succesvol zal zijn

Dus wat ik ook lanceer, ik weet dat het een succes wordt! Omdat het voldoet aan die drie voorwaarden. Ik vind een hot market, ik vraag ze wat ze willen én ik geef het ze. Dit doe ik létterlijk bij alles wat ik creëer.

Het ís zo simpel! En als je zó gaat nadenken over je eigen business, kun je je continu afvragen: voldoet het aan deze drie voorwaarden? Ja? Top. That’s it! Dit mag je referentiekader zijn.

Ga vervolgens uittesten wat bij jou past. Ga voelen, ga kijken wat jouw ding is. Maar in de basis blijft het bij iedereen hetzelfde. Op het moment dat er íéts uit deze voorwaarden wankelt, is de kans op succes heel klein.

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim