Zo word je beter in verkopen

Zo word je meteen beter in verkopen! Dat is nogal een belofte, niet? Toch wil ik vandaag iets met je delen over een inzicht dat ik onlangs opdeed op Clubhouse. En dat inzicht gaat dus over verkopen. Een onderwerp dat veel ondernemers aanspreekt!

Zo word je beter in verkopen

Ik was aanwezig op Clubhouse en luisterde naar een room waar Grant Cardone ook even binnenstapte. Ik vind Grant briljant! Een multi-miljonair, maar ook een aardige man. En toen hij begon te praten dacht ik: oké, dit wil ik horen. Hij is namelijk écht extreem goed in verkopen. Hij doet dit continu, en biedt ook altijd iets aan. Daarom wil ik ook even zijn visie met je delen, want ik denk dat dit jou gaat helpen.

Wat hij zegt is: ‘if it’s good for me, sell me!‘.

Ik zie vaak om me heen dat superveel ondernemers moeite hebben met een aanbod doen. Er zitten allerlei belemmeringen in de weg. Ze vullen bijvoorbeeld voor de klant alvast in dat het te duur is, of dat ze er niet op zitten te wachten. Daardoor worden ze onzeker en bieden ze veel te weinig of niks aan.

Mensen wachten op jouw producten of diensten

Maar als je dan naar die zin van Grant kijkt, dan voelt dat hopelijk al heel anders. Als jij werkelijk een rete-waardevolle dienst of product hebt: verkoop het. Mensen zitten erop te wachten! Je hebt verdomme iets te doen hier op aarde. Het is je plicht om het te doen! Je moet je eigenlijk schamen als je het niet aanbiedt, want mensen hebben het nodig! (Niet als je een shitty product/dienst hebt 😉 ).

En het was gelijk een goede reflectie naar mijzelf toe, want ik doe het eigenlijk ook véél te weinig! En ik vind m’n programma’s echt fantastisch! Ik mag het ook meer doen, dus was gelijk een goede note to self!

Duw het ze niet door de strot

Toch wil ik hier ook nog even een sidenote bij maken: ik zie ook weleens dat mensen continu in iedere post iets door de strot proberen te duwen. Daar hou ik persoonlijk echt helemáál niet van! Dan heb je het helemaal niet meer over geven, dan is het alleen maar nemen, nemen, nemen. Maar over het algemeen doen de meeste ondernemers juist veel te weinig hun aanbod, en mogen ze echt beter worden in verkopen!

En waarom is dat? Omdat je er misschien niet zoveel over nadenkt? Of omdat je denkt: ik moet eerst 100 keer geven, en dan pas mag ik mijn aanbod doen?

Een aanbod staat niet altijd direct gelijk aan geld. Je kunt bijvoorbeeld ook vaker je weggever onder de aandacht brengen! Want vanaf het moment dat mensen zicht aanmelden voor jouw weggever start er een hele klantreis, waar ze uiteindelijk ook van je kunnen kopen. Je kunt het dus op verschillende manieren insteken en pak dan ook alsjeblieft een manier die voor jou goed voelt! Dat is namelijk het allerbelangrijkste.

Dit vind je misschien ook interessant: 0 naar 100.000 euro omzet in 10 simpele stappen

If it’s good for me, sell me

Maar… if it’s good for me, sell me! 😉 Ik sta er zelf ook zo in als consument: als ik het nodig heb, dan wil ik het! En dan koop ik het ook. Ik ben enorm blij dat ze het aanbieden! Als je het zo kunt gaan zien, dat jij met jouw waardevolle diensten of producten, mensenlevens kunt transformeren! Hoe fantastisch is dat? Ga er écht op díé manier naar kijken wanneer je het aanbiedt.

Ik weet dat enorm veel mensen denken dat ze met verkopen te veel zijn. Maar weet je, je bent zelden te veel. Grant zei ook: verkopen hoeft niet slecht te zijn. Verkopen is niet vies of negatief. Het is wellicht een overtuiging die je mee hebt gekregen uit je opvoeding, en dat is misschien ook wel hoe onze maatschappij ernaar kijkt. Maar over het algemeen is het absoluut niet zo! Je hebt iets voor iemand wat diegene gaat helpen.

En dat maakt die hele lading op verkopen ineens veel lichter!

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Weten mensen wat jij verkoopt?

Dan nog wat: weten mensen überhaupt wel wat je verkoopt? Want als je verwacht dat ze uit zichzelf naar jouw website gaan dan kan ik je uit de droom helpen: dat is niet zo. Ik heb het zelf een keer meegemaakt toen ik (een paar jaar terug) gratis strategiesessies aanbood. Ik had het op mijn website gezet en NIEMAND boekte er één.

Mensen gaan niet zomaar naar jouw website. Behalve wanneer je een call to action toevoegt aan jouw tekstuele uitingen. Je moet het mensen makkelijk maken en het ze vertellen. Wij gaan er vaak van uit wanneer mensen iets willen van ons, dat ze dan zelf de moeite doen om het helemaal uit te zoeken. En dat is niet waar. Jij moet het veel meer gaan aanbieden en naar de voorgrond brengen!

Ik vond het zelf een vet waardevol inzicht en ik hoop dat ik jou er mee heb kunnen helpen. En dat ik je aan het denken heb kunnen zetten. Dat de lading er een beetje af is wanneer je gaat verkopen! Zo word jij namelijk echt beter in verkopen! Dat je echt gaat zien dat het een win-win situatie is wanneer iemand iets van jou koopt.

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim