100.000 euro omzet

Vandaag deel ik met jullie 10 simpele stappen waardoor ik van 0 naar 100.000 euro omzet ging. Ik heb er 10 uitgekozen en ik kan er nog véél meer benoemen, maar deze zie ik zelf als óntzettend belangrijke pijlers voor je business. Dit zijn stappen waar je je echt op moet focussen en die er oprecht voor gaan zorgen dat je gaat groeien naar die omzet!

Ready? Let’s go!

1. Je gevoel volgen

Haha, cliché. Ik heb het al zó vaak gezegd maar ik meen het: doen wat bij JOU past. Doen wat voor JOU goed voelt. Je hart volgen! Je passie achterna! Niet vanuit angst, maar vanuit vertrouwen stappen zetten.

Zet die stap en ga er vollédig voor. Dat is echt het allerbelangrijkste! Geloof erin dat jij een succesvol persoon kunt zijn en dat je alles kunt creëren wat je wilt. Laat dat je basiswaarheid zijn. Geloof erin dat als jij een verlangen hebt, dat je het kúnt bereiken. Vanuit daar ga je stapjes zetten.

Wil jij nu weten wat de Wet van Aantrekking is? Lees dan dit artikel!

2. Kies of creëer een duidelijke niche

Hoe specifieker jij bent, hoe beter. Hoe meer onderscheidend jij bent, hoe beter. Wil niet alles voor iedereen zijn. Kies een niche en wees niet bang om mensen uit te sluiten. Dit is een héle belangrijke! 

Wil niet alles voor iedereen zijn. Een heel moei boek dat hierbij hoort is: play bigger. Daarin wordt gesproken over het concept: wordt de koning of de koningin van jouw categorie. En dat kan alleen als jij superspecifiek bent in jouw niche!

Doe het net even wat anders, en doe het zó goed dat niemand meer om jou heen kan! So good, they can’t ignore you.

3. Creëer een product of dienst dat retegoed is!

Niet de standaard ‘creëer een product of dienst’. Nee, creëer een product of dienst dat rétegoed is. Mensen moeten praten over jouw product! Ze moeten laaiend enthousiast zijn over wat jij te bieden hebt.

En in het begin dan is het logisch dat je nog iets moet opbouwen, maar als jij dat vanuit vertrouwen doet en voelt dat je iets móét doen. Iets waar je zelf ontzettend trots op bent, wat je hélemaal kan ownen!

Daarbij hoort ook: focus. Focus je op één product. Maximaal twee. Maar geen zes producten! Ik geloof héél erg in simpelheid en focus. Als je te veel aanbiedt, krijgen mensen keuzestress. En keuzestress zorgt ervoor dat mensen niet kiezen. Ze weten dan niet goed wat bij hen past en dan kiezen ze uiteindelijk maar niks. Dat wil je niet! Jij wil dat mensen met jou gaan werken en dat jij ze supergoed kan leiden. Dat ze precies weten wat ze kunnen doen, en dat ze ook doen wat jij wilt.

Je kunt er op een later moment natuurlijk wel voor kiezen om uit te bereiden. Geen probleem! Als je kijkt naar de ‘value ladder’ en dat klanten met jou mee kunnen groeien in het aanbod: dat is fantastisch! Maar voor de start: maak iets wat rétegoed is én focus je op één product. Ga all-in!

4. Kies één socialmedia-kanaal

Focus niet overal op, je kunt namelijk niet overal zichtbaar zijn. Kies één socialmedia-kanaal! Je kunt niet overal aanwezig zijn én met de juiste aandacht je waarde delen. Focus op één kanaal en ga ervoor.

Daarnaast: focus ook op één platform waar je waarde op kunt delen dat géén social media is. Zoals: een blog, een YouTube-kanaal of een podcast. Dit is namelijk content die blijft leven! Jouw waarde op social media is binnen no-time naar beneden gezakt. Een podcast (bijvoorbeeld) kunnen mensen specifiek op zoeken. (En vervolgens alle afleveringen bingen! Haha)

Hierdoor zíén mensen echt goed je waarde en zijn mensen sneller geneigd om met je te gaan werken. 

5. Creëer één stuk content per week

En content kan van alles zijn: een podcast, een blogpost, een video etc. Creëer een stuk content dat rétewaardevol is (dus niet ‘zomaar’ iets maken als opvulling) en doe die consistent.

Ga dus niet heel veel creëren in drie weken tijd, en dan ineens weer drie weken niks. Maak een keuze wat voor jou haalbaar is en wat jij consequent kunt doorvoeren. Want op díé manier ga jij die know, like and trust-factor opbouwen! En dat is wat nodig is zodat klanten JA tegen jou gaan zeggen. 

Je wilt bij iemand het gevoel creëren dat ze je al kennen, dat ze jouw waarde kennen en dat ze JOU leuk vinden als persoon. En dán gaan mensen JA zeggen!

Consistentie is zó belangrijk! Eén stuk content per week. Minder is geen optie.

6. Een standpunt innemen en leiderschap tonen

Niet meepraten met iedereen, of continu maar bang zijn om iemand voor het hoofd te stoten. Dit is zó belangrijk. Wees een leider. Durf het anders te doen. Durf voor jouw visie uit te komen! Durf je mening uit te spreken, ongeacht wat mensen daarvan denken!

Leiderschap is waarom jij eruit springt en waarom mensen jou gaan volgen! Dit is hoe jij je onderscheidt.

Een supermooie, passende quote is:
If you haven’t offended someone by noon each day, then you aren’t marketing hard enough.’ – Dan Kennedy

Wees authentiek en laat zien waar jij voor staat!

7. Superzichtbaar zijn!

Op het moment dat je denkt je dat té veel zichtbaar bent, zodat het bijna irritant is: dan ben je nog lang niet genoeg zichtbaar. Onthoud dit goed!

Elke post die jij schrijft, elke story die je maakt, elke podcast die je opneemt: jij zelf weet dat je daarmee zichtbaar bent. Maar weet je eigenlijk hóé weinig mensen jouw content daadwerkelijk zien? Natuurlijk, je loyale volgers zien het (je ideale klanten!). Maar over het algemeen? Heel veel mensen missen het.

Wij denken vaak zelf dat iedereen álles maar luistert en kijkt, maar dat is écht niet zo! En daarom: als jij denkt dat je te veel bent, dan ben je er nog lang niet.

8. Fouten durven te maken

Zonder experimenteren, geen groei. En eigenlijk maak je nooit ‘fouten’, het zijn continue leerprocessen. Om er op deze manier in te staan, is een bepaalde mindset voor nodig. Een groeimindset! En dat heb je nodig om ál het succes te creëren en te manifesteren, waar jij naar verlangt. 

Niet vanuit tekort, niet vanuit angst. Maar vanuit vertrouwen: durven stappen te zetten en durven te experimenteren! Niet iets zien als een foute keuze, dat bestaat namelijk niet. Door te proberen ontstaat helderheid. Je ontdekt hierdoor wat je absoluut niet meer wilt, maar ook juist wat je wél wilt!

Zeg nooit tegen jezelf dat je een ‘foute’ keuze hebt gemaakt. Niet met een lancering, niet met een investering of met een bepaalde klant. Nee, je hebt ervan geleerd. Laat dit alsjeblieft je waarheid worden want het gaat je zoveel vrijheid opleveren! Hierdoor durf je júíst stappen te gaan zetten.

9. Investeer in jezelf!

Zoveel ondernemers zijn zó bang om te investeren. En het is niet dat ik het niet snap, maar je zit dan zó in een tekort mindset! Ik kan met 100% zekerheid zeggen: zonder te investeren in jezelf ga jij nóóit een ton omzetten (als dat je verlangen is).

Groeien gaat gepaard met investeren in jezelf. En dan heb ik het over investeren in de breedste zin: een boek, een cursus, een mastermind. Het kan van alles zijn! Maar als iets voelt als: dit past zó bij mij en ik zou het zó graag willen doen. Doe het dan. Zorg dat je een weg vindt. 

Everything is figureoutable.

Ik geloof zó in mindset als het gaat om eens succesvolle business opbouwen. Ik geloof écht dat ondernemen 99% mindset is. En als jij die mindset hebt, dat je altijd een weg kunt vinden, dan kómt er ook altijd een weg. Je creëert dan altijd wat je wilt. Altijd! En soms lopen dingen anders dan je had verwacht, maar ook daar leer je weer van. Maar het breng je altijd dichterbij je doel!

Durf te investeren in jezelf. Schop die ego opzij wanneer jij VOELT dat je iets wilt doen wat jou verder gaat helpen. Vertrouw op dat gevoel! Zorg dat je het voor elkaar krijgt.

10. Genieten van elke stap die je zet

Sta veel meer stil bij wat nu al goed gaat, wat je wél kan, waar je trots op bent! En wat je al hebt gemanifesteerd, wat je kunt geloven.

Iedere week sta ik stil bij de successen van mijn klanten in mijn LOA academy. Waarom? Mijn klanten staan zo véél meer stil bij hun successen. Ze denken continu na over wat er goed ging. Hoe vaker ze daarover nadenken, hoe vaker ze in zelfvertrouwen stappen gaan zetten en zich overvloedig gaan voelen.

En dat kun jij ook! Het is zó belangrijk om te genieten van élke stap die je zet, en trots te zijn op jezelf. Al is het maar minuscuul. Wees dankbaar voor elk leerproces dat je mag ondergaan! Zie het als onderdeel van het grote geheel. Zie het als het pad dat jij te bewandelen hebt. Ook al is het soms niet superfijn, wees er dan toch dankbaar voor want alles dient je. En alles zal ervoor zorgen dat jij naar jouw doel komt.

Geniet, geniet, geniet, geniet! It’s about the journey. The joy is in the journey.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

100.000 euro omzet

Dat waren ze! Mijn 10 stappen waar ík in geloof, en waarmee ik mijn business heb opgebouwd. Ik had er nog veel meer willen delen, maar dit is een hele mooie combinatie van strategie en mindset. Vooral om jou te kunnen laten voelen dat het voor jou óók mogelijk is!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim