Money mindset shiften

Ik kreeg een vraag binnen over het shiften van je money mindset. Deze vraag kreeg ik naar aanleiding van een filmpje dat ik op Instagram had geplaatst, en dat filmpje ging over dat wanneer jij een tekort ervaart in geld, dan is dat een gevolg van hoe jij je hebt gevoeld. Er komt namelijk altijd eerst een vibratie, en dan een manifestatie. Ook al denken mensen dat het andersom is. 😉 Je voelt dus eerst een tekort en vervolgens ervaar je het.

De vraag was: hoe zet ik dan mijn gevoel om, zodat er wel meer geld gaat stromen in mijn leven? 

Mijn praktische tip

Om het praktisch te maken wil ik iets delen met je wat mij al in de beginjaren van mijn onderneming énorm heeft geholpen op het gebied van money mindset. Het is namelijk zo dat, toen ik als ondernemer begon, ik 0,0 geld had. Ik had wel iets, maar dat investeerde ik in een een ruimte en een uitgebreide weegschaal. En toen had ik niks meer: geen geld, nog geen klanten, helemaal niks.

Ik ben opgegroeid met een mindset vanuit een tekort, dus er was in het begin van mijn onderneming absoluut geen sprake van overvloed! Wat ik toen ben gaan doen (en ik zeg nu niet dat dit the way to go is): ik ben heel erg gaan kijken naar mijn uigavepatroon, en ik ben gaan inkorten waar ik kon inkorten. Kleding, boodschappen, extra’s… Hier ben ik op gaan besparen zodat mijn spaarrekening weer ging groeien.

Want ik wist van mijzelf: wanneer ik weer meer geld op die bankrekening zie staan, gaat mijn mindset van tekort naar overvloed. Daar geloof ik echt héél sterk in en dat heeft mij toen ook enorm goed geholpen. Ik geloof écht dat het bij iedereen zo werkt. Want op het moment dat jij namelijk fysiek op jouw rekening steeds meer geld ziet, dan ga jij een steeds fijner gevoel over geld krijgen! Iedere keer wanneer jij kijkt is er genoeg. Is er meer, en nóg meer. En dan ga je verwachten dat geld naar je toekomt en dat je steeds meer krijgt.

En dus ben je op die manier jouw money mindset aan het shiften! Dat is bij mij in ieder geval op deze manier énorm gebeurd. Door in te korten op bepaalde dingen wist ik: dit gaat mij naar mijn grotere doel brengen. Het is puur een mindset ding!

Bewust van uitgaven

Dus wat ik wil is dat je eens naar je uitgavenpatroon gaat kijken: waar kun jij op korten? Al is het maar 5 of 10 euro op iets. En dat lijkt dan misschien niet veel, maar heel veel van die kleine beetjes maken uiteindelijk heel veel uit per maand.

Dit doe ik zelf ook nog steeds. Ik ben heel erg bewust in het uitgeven van mijn geld. Denk aan boodschappen, etentjes, kleding, vakanties. We doen wel waar we zin in hebben, maar wel bewust!

Het hoeft natuurlijk niet! Maar wat er bij mij gebeurde is dat ik heel veel financiële ruimte overhield voor mijn bedrijf, ruimte om te investeren. Want ik wilde groeien met mijn bedrijf, en ik wist dat ik daar geld voor nodig had. Ik wilde shiften van tekort naar overvloed; ik wist dat ondernemen vanuit een tekort mij nooit zou dienen. Want dan heb je ook alleen maar gedachtes zoals: dit is duur, dit kan niet… vreselijk! Ik wilde zo gewoon niet zijn!

Door te kijken waarop ik flink kon besparen, heeft het mij geholpen om mijn spaarrekening te laten groeien. En die spaarrekening is vanaf moment één van mijn onderneming steeds meer gaan groeien. En wat er dan gebeurt is dat je gaat verwachten dat je steeds meer geld hebt. Welke vibraties zend je dan uit naar het Universum? Exact: een vibratie van overvloed en van ‘er is altijd meer!’.

Door het fysiek te zien ga je het voelen!

Hoe meer je op die spaarrekening ziet, des te meer overvloed je gaat voelen en verwachten! Maar ook hoe meer het je realiteit gaat worden. Want je vibratie is er dan één van overvloed, omdat je alleen maar fysiek meer en meer ziet. Dus dan is het supersimpel om het te gaan voelen, als je naar dat fysieke stuk kijkt. 

Het is namelijk superlastig als je in een tekort zit, om dan in overvloed te moeten gaan denken. En daarom heb ik dus dat mindset-stuk gecombineerd met het fysieke stuk: actie! Ik heb in al die jaren dat ik onderneem nog nóóit een financieel probleem gehad. En ik wijd dit aan héle slimme keuzes maken. Ik geloof erin dat dit voor iedereen is weggelegd. 

Máár ik weet ook dat niet iedereen die keuzes wíl maken. En dat is ook oké! Dit komt vaak voort uit het idee van ‘jezelf dingen blijven gunnen’ (met risico dat je tekort blijft ervaren). En dat is prima! Maar ik wist van mijzelf dat als ik dit nu zo doorzet, dat ik snel overvloed zou ervaren en straks al het geld had om alles te kunnen doen en kopen wat ik wil.

Dit zijn persoonlijke keuzes. En daarom wil ik dat jij gaat nadenken wat jíj wilt doen. Wat heb jij ervoor over? Hoe zit jij als persoon in elkaar, zodat het voor jou supergoed voelt én je je spaarrekening kunt laten groeien? En dan kan het niet anders dan dat jij een vibratie ontwikkelt vanuit overvloed! Want dat is dan jouw fysieke realiteit. En dan is het supermakkelijk om die money mindset te shiften!

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Jouw money mindset shiften

Dus, wil je het praktisch? Dít is wat voor mij gewerkt heeft! Ik ben ook echt heel benieuwd wat jij nu denkt. Denk je nu: ja, zo wil ik echt niet leven? Dat is helemaal oké! Of denk je: hmm.. oké, dit is best een goede tip!

Als je een paar kleine shifts maakt kan dat zó veel uitmaken voor wat je kunt doen financieel! Als je daar eens heel erg serieus mee aan de slag gaat en kijkt naar wat er anders kan… En kijk dan eens naar wat voor gevoel het jou oplevert wanneer jij élke maand je bankrekening enorm ziet groeien. Kun je het je voorstellen wat dat doet met je gevoel!?

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim