Wet van Aantrekking

Een oefening wat betreft de Wet van Aantrekking die ik regelmatig doe met de deelnemers van de mastermind, is: wie moet ik ZIJN om next level te gaan met mijn business? En deze oefening kun je toepassen op: afvallen, een relatie manifesteren en ga zo maar door. Eigenlijk op ieder gebied waarin jij next level wilt gaan!

De opdracht is als volgt: zelf de vraag stellen en ik deel ook mijn antwoord. Ik merk namelijk dat ik mensen altijd kan inspireren met mijn antwoord, zodat ze er zelf ook wat uit kunnen halen.

Wat is voor jou de volgende stap in je business?

Wat betekent voor jou – zo concreet mogelijk – next level gaan in je business? Wát betekent voor jou persoonlijk die next level?

Het is súperbelangrijk om dat concreet te hebben! Omdat jouw brein daar dan naartoe kan. Omdat jouw brein dan weet wat jij wil! Het verlangen is dan concreet waardoor het Universum je kan ondersteunen aan de hand van inspiratie, ideëen, personen of omstandigheden. Alleen dan kan het naar je toe komen, dán werkt de Wet van Aantrekking vóór jou, niet als je vaag bent! Dus maak het zo concreet mogelijk.

Welke stap kun je zetten waar je klaar voor bent? Wat is voor jou next level? Wil je naar 1000 euro omzet per maand? Of misschien wel 5000 euro omzet per maand? Alles is goed. Niet bang zijn om het fout te doen. Het gaat erom dat het concreet is en dat het voor jóú goed voelt!

Dan vervolgens pak je een blaadje waar je jouw concrete doel bovenaan zet. Daarna trek je een streep in het midden van het blad, van boven naar beneden. Dan heb je dus twee kolommen. In de linker kolom schrijf je: ‘zijn’ en in de rechterkolom schrijf je: ‘doen’.

Wie moet jij ZIJN?

Ik ga nu een aantal voorbeelden noemen waar jij jezelf door kunt laten inspireren, en ze zelf kunt aanvullen. ‘Om mijn concrete doel te bereiken, moet ik een persoon ZIJN die’:

 • Vol zelfvertrouwen zit.
 • Supergefocust is.
 • Enorm geniet van de reis.
 • Durft te investeren in hulp van professionals, die verstand hebben van zaken waar ik geen verstand van heb en die veel beter zijn in iets dan ik.
 • Durft te investeren in personeel.
 • Fun heeft! Die geniet van alles en die alles leuk kan maken!
 • Megazichtbaar is, veel zichtbaarder dan ik nu ben.
 • Niet oordeelt.
 • Oogkleppen opzet en GAAT! En zich geen f*ck aantrekt van de mening van anderen.
 • Rete-authentiek is, MIJN waarheid spreken en niet bang zijn om iemand voor het hoofd te stoten, of pijn te doen.
 • Bereid is om flínk uit mijn comfortzone te gaan.
 • Alleen maar denkt in mogelijkheden: everything is figureoutable.
 • Extreem goed is in prioriteiten stellen.
 • Zich goed en sterk voelt.
 • Enthousiast is, iemand die een voorbeeld is en het leven leidt dat ík ontzettend graag wil leiden (in m’n toekomstige zelf stappen) en waarvan ik weet dat (toekomstige) klanten dit ook zouden willen leiden.
 • Ontzettend veel waarde hecht aan me-time en hier iedere dat tijd voor maakt.
 • Openstaat om nieuwe dingen te proberen.
 • Bereid is om ‘te falen’ (ik zie falen als groeien).
 • Anders is dan iedereen. Mijzelf durven te zijn tot in het extreme.
 • Ook zichtbaar is als ik me niet goed voel of niet heel erg vol zelfvertrouwen zit.
 • Houdt aan zijn eigen regels. Iemand die regels voor zichzelf kan opstellen én zichzelf daaraan houdt.
 • Gezond eet en beweegt.
 • Prioriteit geeft aan zich goed voelen.
 • Bereid is om weer een beginner te zijn. Want ik ga mij weer op een compleet nieuw terrein begeven waar ik geen verstand van heb en dat betekent dat ik bereid moet zijn om weer op 0 te beginnen. Ook al heb ik op andere vlakken van alles opgebouwd.
 • Bereid is om alles te leren over marketing en funnels. Openstaan om continu te willen leren en groeien.
 • De mindset heeft: als een ander het kan, kan ik het ook. Ik moet alleen uitvogelen hoe.
 • Ontzettend goed is in het modelleren van succesvolle mensen die al hebben bereikt wat ik wil bereiken.

Dit zijn mijn ‘zijn’ punten. Dit ís waar ik in zou moeten stappen om next level te gaan met mijn business en de Wet van Aantrekking. En een groot deel van deze punten heb ik al gemasterd, maar er zijn er nog genoeg waarin ik werk aan de winkel heb en waarin ik in kan groeien.

Wat moet je DOEN?

Vervolgens ontstaan er uit die zijns concrete ‘to do’s’ die ervoor gaan zorgen dat je A. Die persoon kan zijn en B. Jouw doelen gaat bereiken! Dit is dus de rechterkolom van je blad.

Bij mij staat hier – en wederom: laat je inspireren:

 • Op tijd naar bed en om 05.00 uur, uiterlijk 06.00 uur, opstaan.
 • Themadagen inplannen en heel goed worden in batchen. Hiermee bedoel ik: op maandag een hele dag dit, dinsdag een hele dag dag etc.
 • 3 keer per week een podcast live laten gaan.
 • Vaker een IGtv maken. Veel zichtbaarder zijn op social media.
 • Ik zal zowel Facebook, Instagram als LinkedIn volle bak in gaan zetten. En ook regelmatig live gaan op social media!
 • Ik wil wekelijks mijn e-maillijst waarde gaan sturen.
 • Nee zeggen tegen alles wat niet bijdraagt aan het hogere doel. Ook al voelt het als een interessante kans. Dan nóg mag ik mijzelf die vraag stellen.
 • Ik zal elke dag gezond eten en bewegen. Zo ben ik de beste versie van mijzelf.
 • Elke dag wil ik 2 uur me-time.
 • Ik zal moeten focussen op één ding. Niet switchen van taak tot taak.
 • Ik zal me omringen met like-minded people.
 • Video’s plaatsen op meerdere kanalen.
 • Een voorbeeld pakken en dat modelleren.

Dit is wat ik tot nu toe heb opgeschreven (in februari 2020). Er zullen dingen bij komen, er zullen dingen veranderen. Maar dit is wie ik nu moet ZIJN en wat ik moet DOEN voor mijn grotere doel.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Investeren is belangrijk!

Nog een hele belangrijke to do, die ik even apart wil benoemen is: ik zal continu moeten investeren in mijn eigen groei.

Als ik next level wil gaan zal ik ook cursussen moeten kopen, investeren in coaching, uplevellen op het gebied van investeren. En dat is iets wat ik véél te weinig ondernemers zie doen, vooral beginners: niet durven investeren in hun eigen groei. En dat is zó’n belangrijk onderdeel in je business.

Het kan klein zijn, zoals boeken, maar ook groter als cursussen en coaching. Ik heb zó enorm veel geïnvesteerd in mijzelf en in mijn business skills. Ik ga AAN van groei, van nieuwe input én nieuwe dingen leren. De angst om te investeren is hélemaal weg. En dat is zó belangrijk voor zowel jouw money mindset als jouw financiële groei van je bedrijf. Als je continu bang bent te investeren in je bedrijf dan kan geld niet stromen.

En ik bedoel met investeren niet alleen maar ‘zomaar’ geld uitgeven aan van alles en nog wat. Als je wilt weten wat slimme investeringen zijn (of geld over de balk smijten) klik dan hier.

Wet van Aantrekking: Wie moet je ZIJN om next leven te gaan met je business?

Pak eens pen en papier en ga deze opdracht eens heel serieus doen. Stel jezelf de vraag: wat houdt voor mij de volgende stap in? Wat houdt groei in? Wat houdt next level in? Maak het zo concreet mogelijk! Met fluff kan het Universum niks! 😉 Koppel er ook een getal aan. Het universum wil dit getal horen en ook zal jouw brein daar dan naartoe werken!

Jij kan dit. Jij bent hier klaar voor en het is tijd om het te OWNEN!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim