Wet van Aantrekking en de lockdown

Met de start van de nieuwe lockdown kreeg ik veel vragen hoe je dit met de Wet van Aantrekking in je voordeel kunt laten werken. Ik kan me namelijk voorstellen dat het voor veel mensen énorm pittig is, bij ieder op verschillende vlakken. Maar, het is wat het is. En ik wil wel op mijn manier zeggen: I see you. Maar met deze blogpost hoop ik wel dat ik je kan helpen om te shiften: hoe kun je hier het beste van maken? Hoe kan ook ík hier beter uitkomen? Het positief gaan zien? Dus: hoe kunnen we deze lockdown in ons voordeel gebruiken met de Wet van Aantrekking?

Emoties mogen er zijn

Voordat ik begin: alles wat ik zeg is goedbedoeld. Ik wil niet zeggen dat jouw emoties er niet mogen zijn, want die mogen er wel degelijk zijn. Verdriet, boosheid, frustratie… het mag er allemaal zijn! Voel wat je wil voelen, en ga daar doorheen als jij dat nodig hebt. En op het moment dat je voelt: oké, nu ben ik klaar om door te gaan! Wat kan ik hier uithalen voor mijzelf? Hoe kan ik dit in mijn voordeel gebruiken? – Dan ben je nú op het goede adres door deze blogpost te lezen over de Wet van Aantrekking en de lockdown!

Accepteren van de huidige situatie

Het eerste, wat megabelangrijk is, en wat misschien wel simpel klinkt: accepteren van de huidige situatie. Stoppen met weerstand voelen, stoppen met frustratie voelen. Het is wat het is. Acceptatie is de snelste manier naar verbetering en vooruitgang! Dus probeer écht acceptatie te vinden. En als jij die intentie hebt, dan gaat jou dat lukken.

Op het moment dat je de situatie accepteert, ontstaat er automatisch ruimte voor inspiratie, nieuwe ideeën en het zien van mogelijkheden. Wanneer je accepteert dat ‘dit is wat het is’, verleg je je focus van: ik kan niet meer werken, ik zit met de kinderen thuis, ik word knettergek thuis. Naar: wat is er fijn? Wat is er positief aan deze situatie?

Misschien verlangde je stiekem wel naar meer rust… Gebruik die rust in jouw voordeel. Zie het als iets positiefs en vertrouw erop dat het met de financiën wel goedkomt (zeker wanneer jij erop vertrouwt dat dit écht jouw waarheid is!). Want wanneer jij dat vertrouwen in jouw financiën hebt, zul je merken dat er nieuwe ideeën tot je komen om geld te verdienen. Dit is echt een mindset: hierin geloven en dit je waarheid maken!

Misschien verlangde je naar meer tijd voor jezelf of je gezin… Ga gesprekken aan met je partner en gezin: wat heb jij nodig? Wat heb ik nodig? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we het de komende tijd zo fijn mogelijk maken? Maar zorg hierbij vooral dat je zélf in alignment bent. En daardoor ben jíj een magneet voor goede en positieve dingen. Daarnaast ben je dan ook een inspiratie. Voor je partner, kinderen, mensen om je heen. Wanneer je alleen maar gefrustreerd gaat zitten zijn met z’n allen, dan bevordert dat absoluut de situatie niet.

Als ondernemer

Als ondernemer heb je het misschien zwaar en moeilijk, en weet je misschien even niet meer wat je moet doen. Maak dan aan de hand van deze blogpost de keuze om open te staan, en inspiratie te ontvangen. Want dat is wat je met de Wet van Aantrekking kunt doen, óók tijdens deze lockdown.

En misschien vind je het lastig om te moeten vragen of te ontvangen. Misschien heel zweverig dit, maar dit doe ik zelf ook als ik vastloop. Dan stel ik een vraag, niet hardop maar in mijzelf, en ik denk dan aan iets. Dus ik zend dan een verlangen uit en denk: oké, help me om duidelijkheid te krijgen over een bepaald onderwerp. Wat is de beste keuze?

Vervolgens laat ik het los: ik voel dan een puur vertrouwen dat het antwoord komt. Ik hoef geen tijd af te dwingen, ik hoef me er niet op te blijven focussen. Het verlangen is uitgezonden en ik vertrouw erop dat er een antwoord komt. En dat antwoord komt ook áltijd. Weet ik precies wanneer dat zal zijn? Nee, dat niet.

En het zal ook misschien niet het antwoord zijn dat je verwacht. Maar als jij op een gegeven moment écht voelt: dít is de stap die ik nu moet gaan zetten, dit had ik nodig! Omdat je heel enthousiast wordt van iets, wat je bijvoorbeeld ziet of waar je aan denkt. Dan is dát jouw antwoord. En dan weet je dat het klopt en dat je aan het ontvangen bent. Je hoeft dan niet verder te gaan nadenken van: ontvang ik dit nou? Is dit het juiste voor mij? Voel vooral: word je er blij van? Dan is het goed. Zo niet, dan is dat niet hetgeen wat je nu nodig hebt. En daarop durven vertrouwen is zó belangrijk.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Ontwikkel iets voor jezelf

Deze situatie dwingt je om na te denken. Om zelf nóg meer de beste versie van jezelf te zijn. Om te denken: wat kan ik allemaal? Wat kan ik nóg meer? Wat is iets wat ik al superlang héél graag wil en wat ik ook goed kan? En waarvan ik de stap (misschien) nooit hebt durven zetten. Ik weet zeker dat er iets is… geef jezelf toestemming om dat te ontdekken en daar stappen in te gaan zetten!

Want iets online opzetten is níét moeilijk, zeker niet in deze tijd. Het allerbelangrijkste is dat jij een succesmindset hebt, dat jij zoiets hebt: oké, ik ga dit doen zonder héle hoge verwachtingen maar vanuit liefde en overvloed. Ik ga er wel mijn uiterste best voor doen, alles eruit halen wat erin zit! All in. Maar niet vanuit druk, eerder vanuit experiment. Wel met de overtuiging dat ‘niet lukken geen optie is’. Dus ik ga er volle bak voor, volledig onthecht. En mijn waarheid is dan: het kan niet anders dan slagen.

Sta jezelf toe om meer helderheid te krijgen door een stap te zetten. Misschien weet je nog niet precies hóé het eruit moet zien, maar neem in ieder geval één stap. En vertrouw erop dat er daarna meer helderheid komt! Want door stappen te zetten ga je meer ervaren en leren. Je gaat ervaren waar je goed in bent, waar je dingen moet verbeteren. En dit alles kan alleen wanneer je het dóét. Niet te bang zijn: zie het als een leerproces, en gebruik deze tijd daar absoluut mee in je voordeel!

Wet van Aantrekking en de lockdown

De ondernemers die out of the box denken, en die naar hun toekomst kijken en hierop inspelen, die gaan overleven en die gaan het nog beter doen dan ooit! Degene die in de slachtofferrol blijven zitten, in de frustratie… die gaan het niet redden! Dus zorg ervoor dat jij een persoon gaat zijn die er beter uit gaat komen.

Werk aan jezelf. Werk aan je mindset. Haal hier het aller-, aller-, allerbeste uit!

Het belangrijkste wat jij nu dus moet doen is een keuze maken: van frustratie naar dankbaarheid. Wat kan deze lockdown mij leren, hoe kan ik de Wet van Aantrekking toepassen? En, heel belangrijk: dankbaar zijn voor alles wat er wél is.

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim