Overwin al je angsten

Hoe overwin je nou al je angsten? Het is iets waar heel veel mensen dagelijks mee kampen. We zijn bewust en onbewust bang voor zoveel dingen. Misschien ben je je er wel helemaal niet bewust van hoe bang je eigenlijk voor iets bent. En daarom heb ik iets waardevols met je te delen vandaag!

Overwin al je angsten: fear en danger

Wat ik vaal zie bij mijn klanten is de angst om all in te gaan, voor online-zichtbaarheid. De angst voor als het niet lukt. De angst voor als het wél lukt. En misschien herken je dit wel als ondernemer.

Ik wil beginnen met het uitleggen van een verschil. Er is namelijk een groot verschil tussen angsten ‘fear’ en gevaar ‘danger’. Angst is vaak onzekerheid. Maar gevaar is (bijvoorbeeld) dat je in de zee zwemt met haaien. Echt dingen waarbij je een groot risico loopt en waarbij je leven op het spel staat. Dat is danger! Maar fear is géén gevaar, ondanks dat we dat wel vaak zo associëren.

En als je dat onderscheid gaat maken tussen fear en danger, dan ga je echt anders voelen over dingen waar je bang voor bent. Dan kun je ze beter in perspectief gaan plaatsen en krijgen ze een betere lading!

Breek door die angst heen

Want je moet namelijk door die angst heen breken. Dit heb ik zelf vorig jaar ook mogen ervaren op ondernemersvlak. Ik wilde namelijk mijn mastermindgroep heel anders gaan inrichten, op mijn voorwaarden, waar ik mij goed bij voelde. Maar ik was bang dat niemand daar op aan zou slaan. Het tegenovergestelde bleek: mensen wilden juist graag met me samenwerken!

Ik ben dus door die angst heen gebroken door het júíst op mijn manier te doen. Ik voelde superdiep dat dít was wat ik te doen had op díé manier. En ik vertrouwde erop dat dat mij het succes zou brengen waar ik naar verlangde. Dat maakte dat ik door die angst heen brak. Ik voelde dat dit het mocht zijn en ik het op mijn manier mocht doen!

En dit is gelijk een mooie les voor jou: dicht bij jezelf blijven is het grootste cadeau wat je jezelf kan geven. Je gaat namelijk door die angst heen en daarna vraag je je waarschijnlijk af: wat is het waar ik in vredesnaam bang voor was?

Ego, ego, ego

Als ik het voorbeeld van daarnet er nog even bij pak: ik ging ook bij mijzelf na, waar was ik nou eigenlijk écht bang voor bij het lanceren van die mastermind? Weet je wat het was? Dat mijn ego gekrenkt zou worden. Are you kidding me? Hetzelfde geldt voor jou! Wat kan er nou gebeuren?

Dit is zó’n groot verschil met de echte danger! Hier gaat het absoluut niet om als je het hebt over online-zichtbaarheid, all in gaan, bepaalde stappen zetten, een aanbod doen of een bepaalde prijs vragen. Hou op! Je bent alleen maar bang dan iedereen nee zegt, of dat niemand koopt. Of wel: je bent bang dat je ego gekrenkt wordt of dat je afgewezen wordt!

Als je dat aan jezelf durft toe te geven, dan haal je als het goed is direct die lading van angst eraf. Dan kun je zien: jeetje, eigenlijk ben ik helemaal nergens bang voor. Dit slaat nergens op!

Wat het grootste cadeau is wat je jezelf kunt gunnen is door die angst heen breken. Hoe vaker je dat doet, hoe makkelijker het wordt. Iedere keer komen er nieuwe uitdagingen. Maar dat is niet erg! Dat hoort bij het groeiproces. Zie het als een uitnodiging voor groei! 😉

Een uitnodiging naar weer een volgend level van de beste versie van jezelf. Een uitnodiging naar nóg meer manifesteren met de Wet van Aantrekking.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Zo overwin jij ál jouw angsten!

Maak dus eerst een onderscheid: is het fear of danger? En als het echt angst/fear is, dan jezelf in de spiegel aankijken en gaan filteren: waar ben ik nu écht bang voor? Feel the fear and do it anyway!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim