Waarom jouw why cruciaal is voor succes

Ik wil vandaag graag met je delen waarom jouw ‘why’ cruciaal is voor succes. Dit is iets waar ik in mijn programma’s ook diep op inga omdat dit zó belangrijk is.

Waarom jouw ‘why’ cruciaal is voor succes

Wat is de reden waarom jij wil wat jij wil? Wat is de reden waarom jij meer geld wil aantrekken? Wat is de reden voor jouw drive naar financieel succes, impact, groei? Wat is de ‘why’ achter de why? En misschien lijkt dat voor jou logisch, maar dat is het niet. Op het moment dat jou ‘why’ niet gebaseerd is op iets positiefs of gezonds (positieve drijfveer), dan zul je merken dat als je het bereikt dat je je niet fijn voelt. Dat het je geen voldoening geeft.

Ik benoem dit omdat ik dit zelf ook heel erg heb ervaren in de eerste twee jaar van mijn bedrijf. Ik was aan het groeien en aan het opbouwen; alles lukte (wel met de bekende hobbels) maar over het algemeen was ik nooit echt vervuld. Ik vulde me niet gelukkig, ik voelde me niet succesvol. Het gevoel dat ik hoopte te krijgen was er gewoon niet.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Waardigheid

Wat zit daar nu achter? De bewustwording die ik daarna kreeg (mede door hapnotherapie) was voor mij echt key. Die was echt het allerbelangrijkste voor verandering! Mijn therapeute zei toen tegen mij ‘Kim, jij koppelt je eigenwaarde aan wat je presteert en hoe je eruit ziet’. Zo had ik het nog nooit gezien. Die kwam zo binnen dat ik op dat moment voelde: damn, dat is inderdaad wat ik doe.

Waar het hierop neerkomt… geld, succes en groei kunnen jou niet datgene geven, wat je al bent: waardig. Je bent als persoon waardig. Dat heeft niks met uiterlijke omstandigheden te maken. En die waardigheid als persoon, die voelde ik niet. Onvoorwaardelijke zelfliefde, die voelde ik niet. Geen schuld naar niemand toe, maar ik kende dat niet. Daar had ik last van en dat uitte zich dus op deze manier.

Zekerheid en angst

Op het moment dat jouw ‘why’ niet gezond/positief is, gaan jouw resultaten jou geen voldoening geven. Dan heb je uiteindelijk nog niks. Je wilt groeien, impact maken en overvloed aantrekken, omdat jij verwacht dat het je gelukkiger maakt. Uiteindelijk willen we alles wat we willen om een bepaald gevoel te krijgen: meer geluk.

Als ik de vraag stel: waarom wil je meer overvloed aantrekken, komt dat door angst? Dan zeggen de meeste mensen waarschijnlijk: nee. Als ik dan vraag: wil jij meer overvloed aantrekken omdat je je dan zekerder voelt? Is jouw drijfveer zekerheid? Dan weet ik zeker dat heel veel mensen ‘ja’ zeggen. Dat je je zekerder voelt als je een andere financiële realiteit gaat creëren. En dat snap ik! Maar, zekerheid willen is gebaseerd op angst. Angst is geen gezonde drijfveer.

Dit is iets wat je mag shiften, en iets waar jij je bewust van mag worden. Op het moment dat jouw basis angst is voor meer overvloed, of voor je eigen waardigheid, dan maak je geen schijn van kans. Dus keer terug in jezelf en ga nadenken wát is mijn ‘why’ voor succes?

Waarom jouw ‘why’ cruciaal is

Voor mij heeft dit zóveel veranderd! Ik ben nog even zo doorgegaan als ik deed en ben toen in een burn-out terechtgekomen. Dat is wat er dan kan gebeuren. Je raakt niet vervuld, je geeft continu externe factoren de schuld. Terwijl het aan jezelf ligt. Weten waarom je wilt wat je wilt is cruciaal. Op het moment dat je merkt: mijn drijfveer is niet gezond, dat is supergoed! Die bewustwording is cruciaal. Vanaf dat moment kun je gaan veranderen.

Ik hoop dat dit bij jou binnenkomt: wát is de reden waarom jij wilt wat je wilt? En misschien dácht je dat je het wist, maar als je écht eerlijk naar jezelf bent en dieper gaat graven, dan kom je tot de kern.

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim