Wet van Aantrekking verhaal herschrijven

Het herschrijven van je verhaal met de Wet van Aantrekking is iets wat veel mensen nog lastig vinden. En ik heb het hier niet alleen over het herschrijven van jouw verhaal over één bepaald gebied van jouw leven. Het kan ook breder: dat je meerdere dingen wilt shiften en het dan samenpakt. Het herschrijven van jouw verhaal is – naar mijn mening – de basis voor jouw succes!

Wil jij nu weten wat de Wet van Aantrekking is? Lees dan dit artikel!

Op het moment dat jouw verhaal, over een bepaald onderwerp, een verhaal is dat je niet meer dient, dan is het superbelangrijk dat je dat verandert. Je brein gaat namelijk anders continu van alles doen om die waarheid te creëren voor jezelf. En als het dan een waarheid is waar je vanaf wilt, dan zul je die basis moeten veranderen!

Je moet het geloven

Het komt erop neer dat je jouw identiteit moet veranderen. Wie jij bent, jouw ‘zijn’. Wat ik vaak merk in mijn trainingen, en wat superbelangrijk is, is dat het herschrijven van je nieuwe verhaal valt of staat met hoever jij het kúnt geloven. Als jij het niet kunt geloven, kun je het niet voelen. Als jij het niet kunt voelen, kunt jij het niet manifesteren! Ik kan dit niet vaak genoeg herhalen. Dit is dé kern.

Je kunt namelijk nog zo vaak jouw nieuwe verhaal opschrijven en oplezen (en ik weet dat heel veel mensen dit doen) maar zodra jij het níét voelt en niet gelooft… dan is dat een teken dat jij het ‘te groot’ hebt gemaakt. Dan staat jouw waarheid nu nog te ver weg van jouw nieuwe verhaal.

En dit geldt voor alles: geld, business, zelfliefde, relaties, gezondheid, gewicht, werk, het moederschap en ga zo maar door.

Kleine stapjes

Wanneer jouw nieuwe verhaal nog te ver weg staat is dat gat te groot. De stap is te groot. Dus je moet eerst kleine stapjes gaan zetten die je wél voelt en gelooft. Door steeds die kleinere verhalen te shiften en nieuwe (kleinere) waarheden te creëren, kom je ook naar jouw nieuwe verhaal. Je kúnt dus 180 shiften, máár je moet het in stapjes doen.

Het voordeel hiervan is, dat je voor jouw gevoel ook ‘sneller’ succes bereikt. Je zet iedere keer een stapje dat je sneller kunt geloven, waardoor de groei ook vaak veel groter is dan wanneer je van het één naar het andere wilt. Dat is te groot, je kunt het niet voelen en uiteindelijk ervaar je dan ook geen succes. En daardoor kun je júíst verder van je doel verwijderd raken…

Weerstand

Soms heb je op een bepaald onderwerp ook zóveel weerstand zitten, zóveel belemmerende overtuigingen door iets wat al heel lang speelt, dat het dan ook gewoon lastig is om een hele grote sprong te maken. Je kunt het dan ook niet geloven dat het een nieuwe waarheid voor jou kán zijn.

Accepteer dat en omarm dat proces. Maar het stapje héél klein. Al behaal je een minuscuul resultaat, het zijn allemaal stapjes die jou laten shiften. Elk klein stapje gaat naar dat grotere resultaat leiden! Dus zie dat niet als falen als je niet gelijk 180 graden kunt shiften, zie het als ‘jouw proces’ en ga vanaf dat moment vanuit een positief verhaal kleine stapjes zetten, op jouw eigen tempo, zodat jij het kunt geloven.

Dáár zit de sleutel tot succes.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Oefen!

Omdat ik weet dat veel mensen het lastig vinden om hun nieuwe waarheid te voelen en te geloven, omdat hij nog te ver van de waarheid die NU is, staat. Help ik altijd op weg om te oefenen met kleine stapjes. Zoals: 

‘Ik geloof erin dat wanneer ik elke dag beter word met oefenen, ik Law of Attraction steeds beter master waardoor ik stapje voor stapje beter word in het manifesteren van een realiteit zoals ik wil dat ‘ie is. Ik geloof erin dat ik kan geloven in mijn nieuwe waarheid. Dat hoeft niet van vandaag op morgen, ik omarm het proces en vertrouw erop dat ik daar elke dag beter in word!’

Door dit uit te spreken zet je al zo’n énorme stap vooruit, maar hij is nog steeds zó klein. En daardoor kun je het veel makkelijker en veel sneller manifesteren.

Het volgende stapje

Wanneer jouw nieuwe basisstukje (jouw nieuwe verhaal, jouw nieuwe waarheid) ‘normaal’ is geworden – dus het ‘is zoals het nu is’ – en je ownt het volledig (dat voel je!), dan is het tijd voor de volgende stap. Wanneer jij steady bent, kun je het volgende stapje gaan zetten. De volgende stap naar jouw nieuwe waarheid. En daarin is géén goed of fout!

Het is alleen goed wanneer jij het kan voelen, wanneer jij het kan geloven. Het maakt niet uit welke stap je zet. Er is geen goed of fout! Onthoud dit en vergelijk jezelf ook niet met een ander. Jij bent jij en het echte succes zit ‘m in dat jij jouzelf het proces gunt.

De inspiratie verandert

Wanneer jouw verhaal steeds meer verandert, zul je merken dat jouw inspiratie ook steeds meer verandert. De gedachten die jouw inner being voedt worden steeds anders. En hierdoor zul je door het proces heen steeds andere acties gaan ondernemen.

Die acties  – als ze vanuit inspiratie komen – zullen ook áltijd succesvol zijn en áltijd goed voelen! Dat is waar je naartoe wilt werken. Hoe meer jij jouw verhaal verandert, hoe makkelijker het wordt om andere keuzes te gaan maken. Hierin is ook weer geen goed of fout. Jij voelt zelf welke keuze je in dat stukje waarheid moet maken!

En dit is iets waarin ik héél erg geloof! Wat jouw verwachting is, gebeurt. Wat jouw verhaal is, wat jouw waarheid is over een bepaald onderwerp, gebeurt.

Wet van Aantrekking: je verhaal herschrijven

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim