In alignment met de Wet van Aantrekking

Hoe blijf je in alignment met de Wet van Aantrekking als anderen om je heen negatief zijn? Ik kreeg in korte tijd drie keer dezelfde vraag, dus ik dacht: dit moet ik gaan uitwerken. Vandaag vertel ik hoe je in alignment kunt blijven, óók wanneer anderen om je heen negatief zijn.

Negativiteit

Het kan in elke situatie ontstaan: negativiteit op de werkvloer, onder je vrienden of je partner die negatief is. Een ander goed voorbeeld is: alles omtrent corona. Al het nieuws, alle ontwikkelingen. Als je niet oppast word je er in meegesleept! Hoe zorg je er nou voor dat dit niet gebeurt en je je goed blijft voelen?

Het kan in elke situatie zijn dat je je in een omgeving bevindt waar mensen anders denken dan dat jij denkt. Het is helaas nog steeds ‘vrij uniek’ om met de Wet van Aantrekking in het leven te staan. Dus dat je alles zelf aantrekt en ook alles kunt veranderen. Maar, de meeste mensen wíllen daar niet aan gaan staan. En dat is niet erg. Maar wat er dan vaak gebeurt is dat je een ander de schuld gaat geven van ‘jouw’ misaligned zijn. Dus dat je een ander verantwoordelijk houdt dat jíj zelf uit alignment bent.

En ik snap dat dat zo voelt, maar dan geef je meteen je kracht weg. Want een ander heeft never nooit de mogelijkheid om jouw alignment aan te tasten als jij dat niet toelaat! Het gebeurt enkel wanneer jij het toelaat, en je hebt daar te allen tijde controle over.

Misschien ook interessant: Hoe specifiek moet je zijn als je iets wilt manifesteren met de Wet van Aantrekking?

Segment intending

Hoe dan? Zul je nu denken… Wat voor mij heel goed werkt – dit heb ik van Abraham Hicks geleerd – is segment intending. Je dag bestaat uit allerlei verschillende stukken: als jij ’s ochtends wakker wordt en je gaat ontbijten, dat is een segment. En zo gaat dat de hele dag door. Je hebt dus continu nieuwe stukken van de dag. En door het principe segment intending (intenties uitzetten voor elk onderdeel van de dag), kun je creëren dat je continu intuned – voor je een bepaalde situatie ingaat – hoe jij je wilt voelen. Neem van mij aan: op het moment dat je dit oefent en héél vaak doet, word je hier goed in en gaat dit automatisch.

Wanneer je ’s ochtends opstaat en begint met iets dat ervoor zorgt dat je intentie gelijk naar supergoed gaat en naar ‘high vibes’, dan kom je in een vibe waardoor je zin hebt in de dag, zelfvertrouwen hebt, inspiratie hebt, zin om dingen te doen en je gewoon góéd te voelen. Je kunt dus gaan intunen op die vibe, door iets te doen wat jij ’s ochtends nodig hebt, waar jij van aan gaat staan!

Hoe dit bij mij bijvoorbeeld gaat: als ik wakker word dan luister ik graag iets inspirerend zoals YouTube-video’s of een luisterboek. Na een uurtje ga ik ontbijt maken en dan deel ik iets van inspiratie die ik tot mij heb genomen, op social media. Daarna ga ik me klaarmaken en dan luister ik weer naar een boek of een podcast en dan heb ik mijzelf klaargestoomd met goede energie om de dag te starten!

Krijg een basis van ‘goed voelen’

Dus het eerste segment is klaar met positieve energie. Dan ga ik werken, en neem ik continu pauzes om bij mijzelf in te checken hoe het gaat en hoe ik me wil voelen. Hoe vaker je dit doet, hoe sneller je een bepaalde basis krijgt van ‘goed voelen’. Dan wordt goed voelen, een hoge energie voelen, zelfvertrouwen etcetera een gewoonte. Dat kun je écht oefenen! Dat kan ik namelijk uit ervaring vertellen.

Wat belangrijk is, is dat jij iedere keer wanneer jouw segment veranderd, even bij jezelf incheckt met: hoe is het met me? Hoe wil ik me voelen? En dat je dan vooral je brein stuurt naar hoe je wílt dat het is. Dat gaat maken dat het voor jou heel makkelijk is om terug te gaan naar hoe jij wíl dat het is. En je gaat ook merken dat dit mogelijk is wanneer je interactie hebt met andere mensen.

Check continu bij jezelf in, ook als je bij anderen bent

Wanneer je je in een ruimte bevindt met andere mensen die een andere energie hebben, dan kun jij nog steeds continu van tevoren inchecken: hoe wil ik me voelen? Het is belangrijk om tijdens die interactie ook steeds weer bij jezelf inchecken. Dit kun je zo vaak doen als je zelf wilt; wat voor jou werkt! Maar als jij merkt dat je je laat meeslepen in negatief gedrag, dan raak je dus uit alignment en heb je te lang gewacht. Dan heb je het toegestaan dat de ander jouw energie beïnvloedt, en ben je er niet snel genoeg bij geweest om het te shiften.

Je mag dan dus ook oefenen met jezelf en reflecteren op hoe het is gegaan. Als je uit alignment raakt dan weet je dat het té lang was en dat je het de volgende keer eerder moet doen. En als dat om de paar minuten is (in het begin), dan is dat maar zo. Zie dat niet als iets vervelends, zie dat als iets wat ervoor gaat zorgen dat jij gaat veranderen als persoon, dat jij lekkerder in je vel gaat zitten en nog sterker zelfvertrouwen ontwikkelt.

En als je weet dat dit het resultaat gaat zijn, dan zorgt het er juist voor dat het proces ook leuk is! Dan kost het je minder energie en minder werk, het levert je juist meer energie op omdat je in alignment blijft én je jezelf goed blijft voelen.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Dus hoe blijf je in alignment met de Wet van Aantrekking?

De eerste stap is de volledige verantwoordelijkheid nemen daarvoor. Dus niet: een ander doet dit. Nee, jij laat het toe en doet het dus zélf. Vervolgens moet je de kracht voelen dat als jij het niet wilt, dat het dan niet hoeft te gebeuren. En als derde stap: dat je segment intending toepast waardoor je iedere keer incheckt bij jezelf hoe jij je wilt voelen.

Hoe meer je ook een diep vertrouwen hebt in jezelf, in het Universum en de Wet van Aantrekking, hoe sterker jij gaat worden met het in alignment zijn!

Zie het als een leuk proces, ga de uitdaging met jezelf aan! En vanaf nu ga jij beter je best doen om in alignment te komen én erin te blijven! Niet boos zijn als het eventjes niet lukt. 😉 Kijk hoe snel je er weer in komt en wees dan trots op jezelf!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim