Manifesteren met de Wet van Aantrekking

Als het om manifesteren met de Wet van Aantrekking gaat, zijn er vaak heel wat vragen. Een van die vragen die ik onlangs kreeg, had ermee te maken hoe specifiek je moet zijn wanneer je wilt manifesteren. En ik ben heel erg blij dat die vraag gesteld werd! Want dan kan ik daar nu wat dieper op in gaan tijdens deze blogpost.

Hoe specifiek moet je zijn als je iets wilt manifesteren met de Wet van Aantrekking?

Ik ga de vraag die ik kreeg even letterlijk opschrijven, en dan ga ik ‘m uitgebreid beantwoorden. De vraag ging als volgt:

‘Hé Kim, ik luisterde jouw podcast over hoe je alles kunt manifesteren en waarin jij vertelde dat je er nooit een tijd aan vast moet binden, net zoals je de ‘hoe’ moet loslaten. Dat vind ik interessant. Want als ik The Secret en You’re a badass at making money lees, staat daarin dat je zo specifiek mogelijk moet zijn. Bijvoorbeeld: ik wil 5000 euro onverwacht inkomen aan het einde van deze maand. Nu ben ik heel benieuwd: hoe kijk jij hiertegen aan? Wat is de manier waarop jij jouw intenties/verlangens naar het Universum stuurt en waarom kies je ervoor om er geen tijd in mee te nemen? Waar heb je dat op gebaseerd?’

Ik vind dit dus echt een supergoede vraag, want nogmaals: hier kan ik nu dieper op ingaan en het verduidelijken. Dus ik hoop dat het voor jou na deze blogpost ook een stuk duidelijker is!

Het is níét per definitie zo dat ergens een tijd aan koppelen negatief is. Maar, wat in 99,99% van de gevallen gebeurt, is dat wanneer jij ergens tijd aan koppelt, zoals ‘ik wil dit aan het einde van de maand’, dan komt er druk op! En dan wordt het een ‘moetje’ en wil je het gaan controleren. En wat er dan gebeurt is dat je het automatisch, onbewust, vanuit een tekort gaat ervaren. Je gaat alleen nog maar focussen op wat je wilt en niet hebt, en niet vanuit een puur verwachting. De druk is te groot!

Een zuivere, positieve verwachting.

Dat is waarom Abraham Hicks heel duidelijk teacht: laat de tijd en de ‘hoe’ los! Focus enkel op de ‘wat je wilt’ en ‘waarom je dat wilt’, want dan versterk je je verlangen ook nog eens met emoties! Dat is hoe de Wet van Aantrekking werkt.

Op die manier kun je het snelst manifesteren: een verlangen uitzenden gecombineerd met een zuivere, positieve verwachting.

En als je er te veel druk op gaat zetten, dan ga je die verwachting niet meer voelen. Dan is ‘ie niet meer zuiver en positief. Er komt een te controlerende vibe uit voort en díé brengt je nooit waar je wilt! Dat is de reden waarom ik ook een voorstander ben van de tijd loslaten. Op het moment dat je iets héél sterk gelooft en het 100% kan verwachten, dan is het supergoed om er een tijd aan te koppelen! Want als je focust op de ‘wat’ en de ‘waarom’ en je zit in pure verwachting, dat móét het zelfs heel snel komen, dus dan hoef je er niet eens een tijd aan te koppelen! Een manifestatie kan zelfs acuut komen.

Wanneer jij een zuivere, pure, positieve verwachting hebt, dan kan de manifestatie direct plaatsvinden!

Hoe vaak heb je meegemaakt dat je aan iemand dacht en dat er op dat moment een belletje of een app’je binnenkomt van diegene? Ik weet zeker dat je dat al een keer hebt meegemaakt! Dát is manifesteren pur sang. Dat is zónder weerstand, negatieve gedachtes of emoties een verlangen hebben. Iets denken. En dan komt het acuut!

Dit kun jij dus met álles! Maar hoe meer jij het wilt controleren, hoe meer je het van je af duwt, omdat het Universum daar niet van houdt, en hoe langer het duurt. Het voelt dan als een teleurstelling als jij heel specifiek zegt: ik wil dit binnen een week – en dat het dan niet komt. Het voelt dan waarschijnlijk als: het lukt niet, ik kan dit niet. Maar als je het loslaat, zet je de druk er niet zo op en komt het júíst veel sneller. Dan ga je dus júíst sneller manifesteren met de Wet van Aantrekking.

Focus op de ‘wat’ en ‘waarom’

Wat voor mij dus heel goed helpt is héél erg mijn focus, gecombineerd met een positieve emotie, op de ‘wat’ en de ‘waarom’ leggen. En als ik heel erg focus op die ‘waarom’, dan kan ik een heel sterk en positief verlangen voelen. Dán worden manifestaties echt continu een ding in je leven! Dan komt het een na het ander en denk je echt: waarom heb ik dit niet eerder geweten of gekunt!? Het is écht bizar wat er dan gebeurt!

En dit is wat je kunt bereiken wanneer je manifesteren met de Wet van Aantrekking mastert! Iédereen kan dat! Je hoeft geen bijzonder persoon te zijn of een bijzondere gave te ontwikkelen. Het maakt niet uit waar je nu staat, wat je financiële situatie is of hoe je verleden eruit ziet. Het boeit niet! Je kan óveral komen vanaf de plek waar je nú bent.

Maar jij zult dat moeten geloven. En jij zult stappen moeten gaan maken. En jij zult dingen moeten gaan shiften!

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Hoe specifiek moet je zijn?

Zo specifiek mogelijk, zo lang het maar goed voelt. Dat is het enige en beste antwoord dat ik kan geven. Zolang het goed voelt en jij in die positieve, zuivere verwachting kan blijven, ga jij manifesteren wat jij wilt! Dat is wet. Punt. Dan kríjg jij wat je wilt, 100%.

De enige reden waarom manifestaties uitblijven is omdat jij niet puur gefocust bent vanuit een verlangen, maar vanuit een tekort. That’s it. Dat is het enige.

Dus zolang het goed voelt, mag je gedetailleerd zijn! Maar als je merkt dat het niet goed voelt en je je vertrouwen verliest, je onzeker wordt of gaat twijfelen… dan ben je té specifiek en zit je in tekorten.

Dit is een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen. Maar je leven wordt zó leuk als je hier goed in wordt!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim