Financieel vrij met de Wet van Aantrekking

Vorige week kwam het onderwerp ‘financieel vrij met de Wet van Aantrekking’ naar voren bij een van mijn masterminds. Want wat is financieel vrij nu eigenlijk? En dan bedoel ik niet: wat betekent het in het algemeen? Maar wat betekent het voor jou? En kun je dit gaan zien met de Wet van Aantrekking? Daar ga ik het met je over hebben tijdens deze blogpost!

Financieel vrij

Ik stelde de deelnemers van de mastermind de vraag wanneer zíj financieel vrij zijn, en bij iedereen kwam er een ander antwoord uit. Dat maakt dit zo waardevol en interessant! Want wat is financieel vrij zijn voor jou nu écht? Wanneer voel jij je vrij? Wanneer voel jij je écht oprecht financieel vrij? Waar moet dan aan voldaan zijn?

Heel vaak (en dit is heel herkenbaar!) is het zo dat ondernemers denken dat wanneer ze die 100.000 euro halen, dat ze dan financieel vrij zijn. Nou, ten eerste hangt het dan altijd nog van de kosten af of je daadwerkelijk financieel vrij bent. Omzet zegt vrij weinig, want het gaan uiteindelijk om winst. Maar dan nog is het subjectief. Want voor de een is een ton fantastisch, en voor de ander is het: mwah… En toch lijkt het wel of die 100.000 euro een soort heilige grens is.

Financieel vrij met de Wet van Aantrekking

Maar waar het écht om gaat is dat jij je gaat focussen op het gevoel. En dan koppel ik de Wet van Aantrekking hier uiteraard aan; want op het moment dat jij je gaat focussen op het gevoel, ga jij het én manifesteren én al in het ‘nu’ kunnen voelen. Oprecht vrij zijn gaat om het gevoel van vrijheid.

En dan volgt dus die vraag: wat is voor jou ultieme vrijheid?

Voor mij is ultieme vrijheid: ’s ochtends kunnen doen en laten wat ik wil. Niets moeten, volledig leven op mijn eigen voorwaarden. Ergens in kunnen investeren als ik dat wil. Een gevoel van overvloed hebben. Kunnen geven aan wie ik iets wil geven. De koffers kunnen pakken en op vakantie kunnen gaan. Eten kunnen kopen dat ik wil kopen. Mijn tijd en energie geven aan wie of wat ik dat wil geven. Overal ter wereld kunnen wonen en werken. En zo kan ik nog wel even doorgaan! Dit voelt voor mij écht als vrijheid.

Nu vraag je je misschien af of ik ook daadwerkelijk die vrijheid voel. En ja, die vrijheid voel ik écht. Door te stappen in het gevoel dat voor jou vrijheid is, ga je het nú al ervaren. En door het nu te gaan ervaren ga je ook alle omstandigheden manifesteren, die voor jou gekoppeld zijn aan die vrijheid! Daardoor wordt jouw gevoel alleen nog maar sterker!

Stap in dat gevoel!

Probeer in dat gevoel te stappen. Probeer het te visualiseren. Probeer het te voelen! En als je écht je best doet, dan kun je dat. Wat is voor jou vrijheid? Hoe word je wakker? En wat doe je dan? Welke keuzes maak je?

Nogmaals: wat is voor jou ultieme vrijheid?

Ik denk dat wanneer je aan ondernemers vraagt waarom zij ondernemers zijn geworden, negen van de tien keer het antwoord ‘vrijheid’ is. Zelf kunnen bepalen met wie je werkt, zelf je tijd kunnen indelen, zelf je inkomen kunnen bepalen. Vrijheid, vrijheid, vrijheid.

En dit kunnen wij als (online)ondernemers al heel snel realiseren. Maar we houden ons in ons hoofd weg van overvloed. Toen ik veel minder verdiende dan die beroemde ton, kon ik ook in dat gevoel stappen. Deed ik dat? Nee. Ik was altijd op zoek naar ‘meer’. Tot ik die ton bereikte en er helemaal niks veranderde aan mijn gevoel.

Toen wist ik: dit is continu willen, willen, willen. Maar het was zaak om dit in mijzelf te gaan voelen. Je kunt het nú al voelen, ondanks de omstandigheden. Want dan gaat de Wet van Aantrekking je méér geven van wat dat gevoel versterkt. Dat is letterlijk wet! En dat heb ik zelf toen ook ervaren.

Maak een shift in je inner work

Afgelopen jaar heb ik 5 ton omgezet, en dat ging easy. Die eerste ton zoveel jaar geleden, dat ging moeizaam. Dat was hard werken. En die grote verandering komt allemaal doordat ik mijn inner work heb geshift. En hierdoor weet ik nu ook: mijn mind is the limit! Een miljoen is nu ook makkelijk haalbaar. De Wet van Aantrekking kan mij alles brengen wanneer ik nú al in dat gevoel ga stappen.

Ik kan alles creëren en manifesteren wat bij financiële vrijheid hoort, ondanks dat mijn realiteit nog niet daar is. Ik kan me áltijd zo voelen. En dát is waar de Wet van Aantrekking over gaat en hoe dit vóór jou gaat werken. Door nú al in dat gevoel te stappen.

Wees concreet

Het is dus heel erg belangrijk om van tevoren te weten wát voor jou financieel vrij is. Hoe concreter je bent, hoe meer de Wet van Aantrekking je kan brengen wat je wilt en hoe snéller het je kan brengen.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: het gaat om gevoel. Roep dat gevoel op, ga visualiseren, dagdromen. Ga fun maken, ga hier een ding van maken! Het is zó leuk! Laat dit het belangrijkste onderdeel van je dag zijn, besteed er élke dag een momentje aan. Lekker je ideale leven visualiseren. Zélfs als het regent, donker is of je financiële situatie het nog lang niet toelaat. Jij hebt de kracht in jezelf om dat gevoel op te wekken.

Maak die reis naar financieel vrij zijn met de Wet van Aantrekking fun!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim