Mijn beste advies voor startende ondernemers

Mijn beste advies voor startende ondernemers… Ik ontvang vaak de vraag in mijn inbox op Instagram, en er zitten veel ondernemers in de Law of Attraction Mastery die dezelfde vraag hebben. Daarom wilde ik dit eens wat uitgebreider bespreken in deze blogpost!

Mijn beste advies voor startende ondernemers

Bij al die berichten komt het heel vaak op hetzelfde neer: ‘Kim, ik ben net (of een paar maanden) gestart en het komt maar niet van de grond, ik weet niet wat ik moet doen om klanten aan te trekken, ik voel een bepaalde druk en ik weet niet waar ik moet beginnen. Of: ik weet niet waar ik op moet focussen, m’n volgersaantallen groeien niet. Help!’

Oké… als je je hierin herkent, zorg er dan voor dat je héél goed gaat ‘ontvangen’ wat ik nu met je ga delen. Ik geloof namelijk in wat ik je nu ga vertellen. Ik geloof erin dat wanneer je dit mastert, dat succes onvermijdelijk is. Oók voor jou!

Geven, geven, geven

Wat jij moet doen om je bedrijf van de grond te krijgen, om klanten aan te trekken en steeds meer omzet te genereren: geven, geven, geven, geven en nog eens GEVEN!

Té vaak merk ik dat startende ondernemers het doen om het geld. Ze voelen een ‘gelddruk’ en zijn alleen maar gefocust op geld verdienen. En het is niet dat ik het niet snap, maar naar mijn mening is dat níét het pad naar succes. Op het moment dat het namelijk alleen maar om geld gaat, dan gaat het alleen maar om jou.

En als het goed is, als we het hebben over succesvol ondernemen, dan ben jij zó gepassioneerd over wat je doet, dat je het zelfs zou doen als je er geen geld mee zou verdienen. Dán zit je in de juiste branche, dán doe je écht werk wat je leuk vindt en zit je in je ‘zone of genius‘ en wil je héél graag mensen helpen. Dat moet het hoofddoel zijn.

Op het moment dat jij net gestart bent en alleen maar nadenkt over ‘hoe je het meeste geld verdient’, dan geef je niet voldoende.

Dit vind je misschien ook interessant: Zo weet je of je nieuwe business idee succesvol wordt!

Be so good, they can’t ignore you

Ik krijg heel vaak te horen van: ja maar jij Kim, jij verdient ook geld. Ja, niks ‘ja maar jij’… toen ik begon heb ik énorm veel gegeven! En dat doe ik nog steeds op wekelijkse basis. Mijn bedrijf staat nog steeds om ‘geven, geven, geven’ (je kunt niet voor niets 5 podcasts per week van me luisteren!)

Toen ik begon had ik 0,0! Ik had niet eens duizend euro op mijn spaarrekening… ik had helemaal niks! Ik wist ook niks van ondernemerschap, maar wat ik wél had was een verlangen en een geloof in mijzelf. Dus ik ben gestart en ik ben meteen gaan nadenken over wat ik kon geven. Dus hoe ik ervoor kon zorgen dat klanten naar mij toe kwamen.

Ik voelde aan alles: als mensen weten wie ik ben en wat ik kan, dan komen er klanten. En als het goed is moet jij hetzelfde voelen, want anders sta je niet achter jouw bedrijf en diensten of producten.

Destijds was ik voedingsdeskundige en omdat ik onder de aandacht wilde komen bij zoveel mogelijk mensen in de regio heb ik álle therapeuten en diensten die in verband stonden met wat ik deed, benaderd. Ik heb de vraag gesteld of we een keer koffie konden drinken om te kijken of we iets voor elkaar konden betekenen. Mijn doel was toen dat ik een gratis presentatie mocht geven bij kun klanten, zodat ik kon laten zien wat mijn expertise was. Ik kon hen waarde geven én in contact met ze komen. Maar óók de therapeuten maakten op die manier kennis met mij, dus wanneer er één van hun patiënten was die ik goed kon helpen, dan werden ze doorgestuurd.

Daarnaast heb ik een tijdje een soort ‘Groupon’-deals gedaan hier in de regio. Ik hield er superweinig aan over, maar ik verkocht ze wel. En die mensen heb ik zó goed geholpen, dat het daarna vanzelf is gaan lopen. ‘Be so good, they can’t ignore you’

Het geld komt niet vanzelf binnen rollen

Dus denk in GEVEN! Hoe kan ik mijn potentiële klanten versteld laten staan met mijn expertise en ze zó goed helpen dat ze meer willen? Denk niet in: hoe kan ik zo snel mogelijk geld verdienen? Dat is níét the way to go.

Er zijn zoveel ondernemers die starten en (bijvoorbeeld) een Instagramprofiel beginnen en denken: het geld komt wel binnen rollen. Dat is níét hoe het werkt! En zeker in deze tijd: er is heel veel ‘concurrentie’, dus waarom willen ze door jou geholpen worden?

Jouw succes hangt af van jouw mentaliteit

Jouw succes hangt af van jouw mentaliteit, niet van jouw kwaliteit. Als jij namelijk kansen pakt en een ‘everything is figureoutable’ mentaliteit hebt, dan maakt het niet uit wat de situatie is: het lukt je. Je bent namelijk een persoon die zórgt dat je het voor elkaar krijgt. En het ís géén hogere wiskunde! Degene die het meest geven, die winnen. Want terwijl je geeft laat je zien hoe goed je bent!

Advies voor startende ondernemers

Laat jouw belangrijkste insteek zijn dat je mensen écht wilt helpen, en níét dat je veel geld wilt verdienen. Dat is namelijk een bijzaak, een logische bijzaak. Maar hoe meer mensen jij helpt, hoe meer overvloed er naar jou toe zal komen. Dat is een feit.

Laat dit even bezinken en ga eens nadenken over wat dit kan betekenen voor jouw bedrijf: hóé kan jij meer geven?

Geven, geven, geven, geven is the key to success. 😉

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim