Waarom is het zo moeilijk om iets te manifesteren wat je héél graag wilt? Die vraag krijg ik enorm vaak en ik weet zeker dat wanneer je met de Wet van Aantrekking bezig bent, jij je dit ook afvraagt! Ik ga er meer over vertellen in deze blogpost.

Waarom is het zo moeilijk om iets te manifesteren wat je héél graag wilt?

Ja, waarom is dat? Iets wat we héél graag willen… wáárom is dat zo moeilijk? Het antwoord is heel simpel: iets wat we heel graag willen en wat nog niet lukt, hebben we een momentum voor opgebouwd met allemaal gedachten van ’tekort’: waarom is het er nog niet? Waarom duurt het zo lang? Waarom lukt me dit niet? Dit lukt me nooit. Waarom hou het met lukken? En dit kan over állerlei onderwerpen gaan.

De reden waarom het niet lukt is omdat je veel meer negatieve momentum hebt opgebouwd, en dat maakt dat je meer gefocust bent op het ontbreken ervan. Dus je zit in tekort. Het is zó simpel! Maar met alleen deze bewustwording dat je in tekort zit, los je het niet op.

Negatief momentum

Je praat jezelf zoveel aan, en je hebt zo’n negatief momentum in gang gezet dat het lastiger is omdat er al zoveel gedachtes en gevoelens zijn die in strijd zijn met wat je wil – dus gefocust op wat je niet wil.

Iets waar je nog geen aandacht aan hebt besteedt is blanco. Dus als je daar een keer aan denkt vanuit een positieve emotie, bijvoorbeeld ‘hoe tof zou het zijn als’, dan heb je daar nog geen negatieve gedachtes over gehad en dan komt iets héél snel! Er is nog niks opgebouwd. Er zit nog geen negatief momentum op. Dat is de reden waarom dingen die je misschien helemaal niet zo belangrijk vindt, en waar je weinig aandacht aan geeft, makkelijk te manifesteren zijn.

Kleine stapjes!

Hoe buig je nou zoiets om? Door hele kleine stapjes vooruit te maken in wat je wél kunt geloven! En waarschijnlijk heb je die al 100 keer van mij gehoord, maar op het moment dat er nu niks in jouw situatie is veranderd, betekent dat dat je het hebt gehoord, maar niet ‘weet’. Er is een heel groot verschil in iets kennen en weten. En daarmee bedoel ik: bepaalde informatie tot je hebben genomen maar het niet ‘leeft’. Dus je weet hoe het moet, maar je doet het niet.

Daarom vraag ik je: als je iets wil veranderen en je wil een shift maken, sta hier dan voor open! Al is het de zoveelste keer dat je dit van mij hoort. Een héél klein stapje vooruit naar een gedachten, en dus een gevoel, wat je wel kan verwachten en positiever is dan je huidige situatie.

Op het moment dat je nu niet blij bent met waar je bent, en je wilt meteen gaan naar waar je wel wilt zijn… dat gat is te groot. Dat kun je nog niet geloven! En op het moment dat je het nog niet kunt geloven zit er geen gevoel achter, geen verwachting achter. En dan duurt het langer voordat je het manifesteert. Je kunt beter kleine stapjes zetten, want daar kun je veel makkelijker in stappen! Om vervolgens het volgende stapje te maken.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Ga voelen en maak het visueel

Hoe weet je of je die stappen zet? Door op te merken hoe het voelt. Je krijgt een dieper gevoel van verwachting, het gevoel dat je dichterbij bent bij hetgeen wat je wilt. Als je iedere dag het vibrationele werk doet, voel je dat je dichterbij komt!

Dit vind je misschien ook interessant: zeg het met je vibratie

Maak het visueel! Ga naar Pinterest en maak borden aan met wat jij wilt manifesteren. Doe dit net voor je gaat slapen, zodat je de ochtend wakker wordt met diezelfde vibe en gedachten!

Waarom is het zo moeilijk om iets te manifesteren wat je héél graag wilt?

Het is mogelijk! Je kunt stap voor stap creëren wat je supergraag wil, maar wat nu moeilijk voelt. Het is aan jou om niet in één keer een grote stap te maken, maar dit op te breken in stapjes. Dan zul je merken dat je er sneller komt omdat je continu in het goede gevoel zit. En dat proces is echt lekker! Dat kan ik je uit ervaring vertellen. 😉

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim