Corona en de Wet van Aantrekking

Ik krijg regelmatig de vraag wat mijn kijk is op corona in combinatie met de Wet van Aantrekking. Dus hoe ik het zie, hoe je hier het beste mee om kunt gaan en hoe je dit in je ‘voordeel’ kunt laten werken. Ik vertel je er meer over in deze blogpost!

Corona en de Wet van Aantrekking

Wat is de kijk van de Wet van Aantrekking op corona? Nou, dit gebeurt allemaal niet voor niets. En ik wil voor ik deze blogpost begin wel even duidelijk maken dat ik geen arts of virusexpert ben. Je moet ook vooral doen waar jij je goed bij voelt, dit is slechts mijn mening. Dat wil ik wel duidelijk vermelden. Sommige dingen zullen door sommige mensen als naïef ervaren worden, en het kan best zijn dat er ook kritiek op komt. Dat mag, dat is helemaal oké. Je hoeft het niet met me eens te zijn, maar ik wil je inspireren tot een bepaalde manier van denken.

Als je nou kijkt naar de Wet van Aantrekking (en hoe dat precies werkt), dan weten we allemaal dat waar je je op focust, dat je dat aantrekt. Wat je uitzendt, komt naar je terug. En ik geloof er heel sterk in dat doordat wij nu met z’n allen – wereldwijd – zo gefocust zijn op dit virus in negatieve zin, dat het dus alleen maar erger wordt en zich verder verspreidt. Hoe meer je je erop focust, hoe groter het wereldwijd wordt.

Ik wil niet zeggen dat je het niet serieus moet nemen, dat is iets anders. Alleen ik wil je in deze blogpost duidelijk maken dat er een andere manier van omgaan met de situatie is die jou gaat dienen in plaats van dat het negatief is of waar je je onzeker over gaat voelen.

Waar je je op focust, trek je aan

Waar je je op focust, trek je aan. En dat betekent dus ook dat wanneer jij ervoor kiest om dit te zien als een drama, als angst of onzekerheid, zal de Wet van Aantrekking jou ook meer dáárvan geven. Dus, wat is nu superbelangrijk tijdens deze coronacrisis? Dat je je gedachten leert shiften en dat jij gaat kijken naar wat deze situatie je op kan leveren en zelfs kan leren, in plaats van hoe verschrikkelijk het allemaal is.

Ik zie het zelf helemaal niet als verschrikkelijk. Ik zie het als iets dat nieuwe mogelijkheden biedt, nieuwe kansen biedt, extra tijd en meer rust. Dit gebeurt niet voor niks. We worden letterlijk teruggefloten en gedwongen om een stapje terug te doen. En dat creëert dat je meer tijd hebt voor je partner en/of gezin, dat je meer ruimte hebt voor het ontwikkelen van wat je al heel lang wilde doen. Dit zijn allemaal dingen die het maken tot iets positiefs.

Het dwingt je tot creatieve oplossingen. Voor zowel scholen als bedrijven en ondernemers. En eigenlijk is dat echt superwaardevol! Ook al heb je nu een fysieke onderneming, kijk dan eens naar wat je wél kunt doen om je klanten alsnog van dienst te zijn, maar dan op een andere manier. Wat kun je doen? In plaats van zitten in angsten, paniek en onzekerheden? Kijk eens naar wat het voor je kan betekenen: hoe kun je ervan leren, hoe kun je ervan groeien?

Stop de weerstand

Op het moment dat jij jezelf die vragen gaat stellen en je je dáárop gaat focussen, dan stopt de weerstand. Op het moment dat jij in angst zit, dan kun je wel wat willen maar dan kan het vanuit het standpunt Wet van Aantrekking niet tot je komen omdat jij de stroom van inspiratie en well being letterlijk blokkeert. Op het moment dat jij kiest om jezelf die positieve vragen te stellen, en je zit op het level van vertrouwen en je stelt die vragen vanuit openheid en vertrouwen; dan komt er iets op jouw pad wat in jouw voordeel gaat zijn! Daar ben ik 100% van overtuigd! Dit gaat iets vóór jou doen.

We zitten allemaal in de paniek en de angst. We praten allemaal over hoe erg het allemaal is… (en dat is het ook!) maar we maken het vuurtje alleen maar groter door erover te blijven praten. Stop daarmee. Ben een leider in deze tijd! Voor je kinderen, je partner, je vrienden en collega’s. In welke positie je dan ook zit: de wereld heeft positiviteit nodig en een andere manier van kijken!

Kom in het vertrouwen

Hoe meer mensen dit doen, hoe meer vertrouwen er komt en hoe sneller dit vóór ons gaat werken én het voorbij zal zijn. Daar geloof ik zó ontzettend sterk in. Maar jij als individu moet daar ook mee aan de slag. Alleen jíj hebt invloed op jouw eigen punt van aantrekking, niet op die van iemand anders! Wees dus een voorbeeld en ga nadenken over hoe je de wereld positief kunt beïnvloeden en hoe dit als ondernemer in jouw voordeel kan gaan werken.

Jij kunt zoveel verschil gaan maken! Wanneer jij gefocust bent op het positieve en positieve vragen stelt dan komen er positieve antwoorden en positieve ervaringen op jouw pad! Geloof erin dat dit niet voor niets gebeurt. Ik zit nog steeds héél erg in het vertrouwen. Er is geen reden om niet te vertrouwen, want mijn waarheid is (en ik hoop dat je deze kunt overnemen): er wordt altijd voor mij gezorgd. No matter what. In welke situatie ik mij ook bevind.

Dat wil niet zeggen dat ik vind dat je de adviezen moet negeren. Luister naar wat er gezegd wordt en probeer je weerstand omhoog te houden. Zorg dat je weerbaar bent tegen dit virus, zowel fysiek als mentaal. Zorg dat je voldoende gezond eet, water drinkt, goed slaapt en vooral: dat je stress reduceert. Stress komt door angst en paniek, dat is niet nodig. Breng je stress level omlaag. Je hebt er namelijk niks aan om je druk te maken, het is zoals het is. Dan kun je maar beter het beste ervan maken. 😉

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Zie kansen en grijp ze aan

Als ondernemer liggen er kansen voor je: grijp die! Zie ze! Leer anders kijken en denken. Zo creëer je een succesmindset en deze situatie dwingt je daartoe en alleen dát al kun je als iets positiefs zien.

Misschien heb je al heel lang een droom of een verlangen, maar wat je niet durfde of waar je geen tijd voor maakte. Dan is dit het moment! Grijp het aan als een kans.

Denk in mogelijkheden. Daar ligt jouw kracht nu! Pak je leiderschapsrol en leid je partner, je kinderen, je vrienden en familie. Er is zoveel behoefte aan vertrouwen, positiviteit en overvloed nu. Laten we met zoveel mogelijk mensen in het vertrouwen zitten.

Corona en de Wet van Aantrekking, zo zie ik het!

Ik wil niemand voor het hoofd stoten, want ik leef enorm mee met alle zieken en de mensen die hun dierbaren hebben verloren. Dit is niet mijn bedoeling om het te bagatelliseren of niet serieus te nemen. Maar ik wil duidelijk maken dat je er niks aan hebt door alleen maar in de ellende mee te gaan! Je kunt er echt voor kiezen om hier op een andere manier mee om te gaan. Die verantwoordelijkheid ligt bij jou!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim