Burn-out Wet van Aantrekking

Hoe kom je uit een burn-out met de Wet van Aantrekking? Het is een highly requested topic, dus vandaag wil ik dit eens uitgebreid bespreken in deze blogpost. Er is heel vaak gevraagd om mijn visie hierop: hoe kun je hieruit komen met de Wet van Aantrekking? Of hoe kun je de Wet van aantrekking vóór je laten werken als je een burn-out hebt?

De Wet van Aantrekking en een burn-out

Ik heb heel lang getwijfeld of ik dit moest delen. Want als het neerkomt op gezondheid en de Wet van Aantrekking dan voel ik: wie ben ík om daar iets over te delen? Máár, ik weet ook: ik mag mijn visie geven. Ik mag ‘mijn waarheid’ delen. En in alles wat ik teach is het nooit dat ik zeg dat iets ‘de waarheid’ is en dat het zo ‘moet’. Ik wil je slechts inspireren met een bepaalde visie. En als jij voelt dat jij daar iets mee kan, dan is mijn doel bereikt!

Waar ik mee wil beginnen is het verschil benoemen tussen eigen verantwoordelijkheid nemen en schuldig zijn aan iets. Heel vaak wordt er gedacht met ‘je hebt verantwoording voor je eigen leven’ dat er ‘ik heb schuld aan’ wordt bedoeld. En dat zijn naar mijn mening twee compleet verschillende dingen. Want verantwoordelijkheid nemen voor alles wat in je leven gebeurt, is niet hetzelfde als vinden dat je schuld aan iets hebt. Schuld heeft voor mij een heel negatief gevoel en voelt als ‘ik heb het expres gedaan’. En ik geloof niet dat dat – en zeker als het gaat over negatieve dingen – waar is. Dat je het expres doet. Dus heel vaak wordt schuld als negatief geïnterpreteerd.

Verantwoording voor jouw eigen leven

Maar waar ik dus wél in geloof, en wat ik ook enorm zie als waarheid, is dat als jij verantwoordelijkheid kan nemen in je leven (ik geloof oprecht dat je sowieso verantwoordelijk bént voor alles in je leven – ook je shit, en daar willen heel veel mensen niet aan gaan staan) je jezelf aan het stuur zet van jouw leven. Dat betekent dus ook dat je álles kan veranderen. Als je iets ín jouw leven hebt geroepen, kan je er ook voor zorgen dat het verandert.

Ik moet dit delen, want dit is naar mijn mening de basis om iets te veranderen in je leven. Dus ook ‘hoe kom ik uit een burn-out’ met de Wet van Aantrekking. Want op het moment dat jij namelijk kunt ownen dat jij verantwoordelijk bent voor die burn-out, dan kun je er ook iets aan doen. En daar begint het bij: uit de slachtofferrol stappen. Er kan natuurlijk superveel gebeurd zijn waardoor je hier nu bent, maar jíj hebt in elke situatie een keuze.

Een ander is niet verantwoordelijk voor jouw gevoel

Hoe jij je voelt is niet de verantwoordelijkheid van een ander. En dit is misschien heel confronterend, of wellicht word je zelfs boos op me als je dit leest en je daar nog niet aan wil. Dat is helemaal oké, maar zoals ik al zei is dit mijn visie. Het is zó ontzettend krachtig als je écht 100% verantwoordelijkheid gaat nemen voor álles in je leven, dus óók je burn-out.

En ik weet waar ik over praat, want ik heb voor mijzelf ook een burn-out gecreëerd in januari 2017. Daar was ik volledig zelf verantwoordelijk voor. Ik heb dat ook meteen gezien als: het is logisch dat dit gebeurt, want ik doe mijzelf dit aan. En vervolgens kon ik meteen ook dáárdoor die shift maken naar: oké, wat wil ik allemaal níét? En daardoor automatisch: hoe wil ik wél dat het is? Naar mijn mening gaat dát alles voor je veranderen.

Herschrijf jouw verhaal

Stap één is: verantwoordelijkheid nemen voor jouw burn-out en uit die slachtofferrol stappen. Denk na, ga benoemen: wat wil ik allemaal níét meer in mijn huidige leven? Op alle vlakken! Als je dát helder hebt kun jij – als je bereid bent om volledige verantwoording te nemen – stappen gaan maken naar een ander leven! Oók als je in een burn-out zit!

Dit vind je misschien ook interessant: succesvol je verhaal herschrijven met de Wet van Aantrekking doe je zo!

Ik kan niet bepalen hoe jij je voelt, en ik wil ook niet voorbij gaan aan jouw gevoel. Maar, ik geloof er heel erg in dat als jij moe bent en voelt: ik kan er nu niks bij hebben. Laat dat gevoel er dan even zijn, maar blijf er niet in hangen. Ik geloof er namelijk in dat wanneer jij na hebt gedacht over hoe jij alles anders wilt, jij tijdens die bun-out al kan beginnen met jouw leven anders in te richten. Door héle krachtige keuzes te gaan maken.

Ik raad je aan om mijn verhaal over mijn burn-out en hoe ik daaruit ben gekomen te luisteren: (tekst gaat door onder de podcast):

Radicale keuzes

Ik geloof er heel erg in dat je sneller uit je burn-out kunt komen, dan je zelf denkt. Want heel vaak hou je jezelf vast en langer in je burn-out omdat je bang bent dat je iets niet aan kan en het snel te veel is (en je dus bang bent om wéér dat gevoel te krijgen). Maar ook om radicale keuzes te maken om je leven te veranderen.

Als jij wél die radicale keuzes maakt en écht, écht gaat doen waar je blij van wordt en gaat luisteren naar wat JIJ anders wilt in je leven. Dan kan het niet anders dat je er blij van wordt, dat het je energie oplevert en je er rust door krijgt. Dan gaat het vuurtje weer in je branden en ga je je fysiek weer sterk voelen!

De Wet van Aantrekking en een burn-out

Ik geloof hier zó enorm in! En daarom wil ik het als inspiratie met je delen. Als jezelf toestaat om een andere richting op te gaan en megakrachtige keuzes voor jezelf te maken, dus écht 100% die verantwoording pakt. Dan kun jij alles aan.

Luister naar je eigen hart! Richt je leven in op jouw voorwaarden. Het gaat om jóúw geluk!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,

Kim