Hoe ik mijn routine vasthoud elke dag

Ik krijg vaak de vraag hoe ik mijn routine vasthoud elke dag. Als je me al wat langer volgt op de podcast of Instagram dan weet je dat ik bepaalde routines heb waar ik altijd aan vasthou. Vandaag vertel ik je hoe dat doe!

Hoe ik mijn routine vasthoud elke dag

De vraag die ik kreeg was letterlijk: ‘Kim, hoe hou jij je routine vast? Ik merk dat ik periodes heb dat ik heel goed ga op mijn routine en daarna zwak ik weer af. Is dat een gebrek aan zelfliefde?’ – Mijn antwoord hierop: bij mij is het vooral discipline. Ik wil iets heel graag dus dan doe ik ook wat daar voor nodig is, én wat goed voelt voor mij. Het is namelijk de bedoeling dat een routine goed voelt, want alleen dan kun je ‘m goed volhouden.

Ik vroeg haar dan ook gelijk of ze bepaalde dingen in haar routine doet die ze eigenlijk niet fijn vindt. Haar reactie daarop was dat ze wel dingen doet de ze leuk vindt, maar door het dagelijks te doen krijgt ze al heel snel het gevoel van een sleur en automatische piloot. En ik snapte helemaal wat ze bedoelde, alleen dit betekent dus echt dat je dan dingen doet die dus niet goed voelen. Dan doe je wat je altijd doet, en wat misschien vaak een goed gevoel geeft, maar dat wil niet zeggen dat die routine dan élk moment goed voelt.

Luister naar je inner being

Dus je denkt dan misschien wel dat je routine goed voelt, omdat dat ooit zo was. Maar als dat nu niet meer zo is, dan is dat helemaal oké! Ieder mens werkt anders, en het is juist de kracht om zoveel mogelijk in alignment te zijn (daar zit de sleutel tot manifesteren!). Hoe ben je in alignment? Door te focussen op je zo goed mogelijk voelen. Hoe voel je je zo goed mogelijk? Door te luisteren naar je inner being en mee te bewegen in die richting.

Dit vind je misschien ook interessant: Hoe weet je of je je intuïtie volgt of je ego?

Er is namelijk maar één reden waarom wij negatieve gevoelens ervaren en dat is omdat onze inner being al daar is waar ons verlangen is, en het is aan jou om mee te bewegen. Wanneer je dat niet doet, dan ervaar je dus negatieve emoties.

Als jij dus voelt dat jouw routine een sleur wordt of dat je er geen plezier meer uit haalt, dan beweeg je niet mee met je inner being. Dan ben je dingen aan het doen omdat ze ooit goed voelden, omdat je dat toen hebt besloten. Maar de kracht zit ‘m juist in luisteren naar jezelf en wat je nodig hebt. Wat voelt goed? Speel daar continu op in!

Gewoontedier of variatie

Voor mij voelt het dus goed om elke dag hetzelfde te doen. Die routine werkt retegoed voor me! En wat ik net ook al schreef, ik ben ook iemand met heel veel discipline. Dus als ik iets wil dan ga ik ervoor en stop ik niet totdat ik het heb. Dan doe ik het gewoon! Maar wel alleen als het goed voelt! Ik doe wat nodig is om dat verlangen te bereiken, en dat verlangen voelt goed. En dat is hoe ik mijn routine vasthoud elke dag.

Dus ik ben ook oké met uit mijn comfortzone gaan, met korte pijnen of struggels. Dit brengt mij allemaal dichterbij mij verlangen dat goed voelt!

Wanneer jij iemand bent die juist van variatie houdt, luister dan iedere dag naar jezelf! De beste routine die je kan hebben is iedere dag extreem goed naar jezelf luisteren en vervolgens ook écht doen wat goed voelt. Jij bent jij, jij hebt jouw inner being. Geef jezelf toestemming om daarnaar te luisteren!

Durf op elk moment, in elke situatie, naar je gevoel te luisteren. Zonder oordeel. En als je dat kunt, dan is dat echt de krachtigste vorm van routine die je kunt hebben. Routine betekent niet automatisch dat je altijd hetzelfde moet doen.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Hoe ik mijn routine vasthoud elke dag

Ik hoop dat dit voor verheldering heeft gezorgd! It’s all about feeling good, luisteren naar jezelf en de routine pakken die bij jou past!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim