Een andere richting op met jouw bedrijf

Een andere richting op met jouw bedrijf, hoe doe je dat en welke stap zet je als eerste? Het is iets wat veel ondernemers bezighoudt. Die voelen dat ze een andere richting op willen, maar niet weten hoe ze dit aan moeten pakken.

Een andere richting op met jouw bedrijf

In de Law of Attraction academy (de besloten Facebookgroep) kreeg ik een vraag. Ik ga ‘m nu in mijn eigen woorden opschrijven, maar ik wil je vragen om breder te kijken dan ik nu omschrijf. Dus breder dan dit onderwerp! Trek ‘m zo breed als voor jou goed voelt. Dit is van toepassing op elk onderwerp waarin jij vast kan zitten! Dus op het moment dat jij voelt: ik zit vast en wil een andere richting op en ik weet niet hoe of welke stap ik moet zetten: deze is voor jou.

De vraag werd gesteld door een online-ondernemer die zei: ik doe nu iets waar ik goed in ben, waar ik ingerold ben, maar mijn hart ligt hier niet. En ik vóél gewoon dat ik iets anders wil, maar ik weet niet waar ik moet beginnen en welke stap ik als eerste moet nemen.

Het is heel normaal

Ik herken dit. En ik denk heel veel mensen met mij. Het is denk ik normaal om een andere richting op te willen met jouw bedrijf. Het is óók heel normaal om niet te weten wat de eerste stap moet zijn. Maar op het moment dat jij voelt dat je wat anders wilt, is het allerbelangrijkste dat je sowieso één stap zet en luistert naar je gevoel!

Ik geloof er namelijk niet in dat er maar één juiste stap is die je kunt zetten, of maar één pad is dat je moet bewandelen. Wat ik als advies gaf aan haar is dit: ik zou mijn gevoel volgen en een ondernemer uitkiezen waar jij graag mee zou willen samenwerken. Een ondernemer waar jij deze ‘nieuwe’ werkzaamheden voor uit zou willen voeren, die je vervolgens gratis gaat aanbieden. Waarom? Om te kijken of jij dit écht leuk vindt en om te zien of je er daadwerkelijk goed in bent. Dus: of dit is wat je dacht dat het is.

Want op het moment dat jij er druk op gaat leggen en denken: ja, maar ik kan dit niet want ik heb me er nog niet in ontwikkeld, en je wilt het als betaalde dienst aanbieden, dan komt er ineens een negatieve lading op te liggen. Dan wordt het ineens ‘een ding’ en zul je gaan merken dat het heel lastig wordt om stappen te zetten. En daarom, puur voor jezelf, zeg ik: ga experimenteren en het gratis aanbieden! Ga ontdekken of je er blij van wordt en goed in bent.

Een logisch vervolg

Ik geloof er ook 100% in dat op het moment dat je iets aanbiedt wat mensen écht nodig hebben, je je waarde aan diegene laat zien én je hebt een klik hebt met diegene: dat dit automatisch tot een betaalde samenwerking leidt. Dat is een logisch vervolg!

Het is niet erg om eerst je diensten gratis aan te bieden. En ik zeg niet: doe alles maar gratis! Nee, absoluut niet. Maar in een beginfase kan dit wel een hele goede zet zijn. Ik heb zelf ook zo onwijs veel gratis gewerkt, gecoacht en dingen gedaan omdat ik écht wilde ontdekken of dit het nu was.

Dan leidt het vanzelfsprekend ook naar meer helderheid en meer succes. Dat is de Wet van Aantrekking! Je hebt een intentie, daar komt een stevige positieve emotie bij, en vervolgens zul jij succes aantrekken!

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Je krijgt er alleen maar meer energie van

Ik wil dat dit even bij je binnenkomt. Het is niet erg om iets gratis te doen. Het levert je energie op! Oók als je het druk hebt! Omdat dit een weg is waarvan je weet dat je dichterbij je verlangen komt. Zet de stap, en doe het vanuit puur vertrouwen en overvloed! Dit kan van zowel uit een baan in loondienst als een eigen bedrijf dat je al hebt. Je hebt al een baan of je hebt al een bedrijf, dus je kan dit er dan prima naast doen. Je hebt niks te verliezen! En zoals ik al zei: je krijgt er alleen maar extra energie van!

Het wordt zó’n ding wanneer je er gelijk een prijs aan hangt. Er komt dan zoveel druk op te staan. Dat moet je niet willen! Op het moment dat je het uit overvloed doet, dan bied je het gratis aan vanuit het vertrouwen ‘als ik hier blij van word en als ik andere mensen kan helpen, gaat dit een succes worden en komt dat financiële stuk automatisch als logisch vervolg!’.

Een andere richting op met jouw bedrijf

Door actie te ondernemen krijg je helderheid. De weg van de minste weerstand is in deze situatie echt: ga stappen zetten. Jij wordt betaald voor je waarde op het moment dat mensen je waarde kennen. Dus maak deze stap echt voor jezelf! De rest volgt vanzelf. Je bent aan het bewegen in de richting van je verlangen, en de rest komt vanzelf!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim