ondernemer met de Wet van Aantrekking

Hoe zorg je er nou voor dat je een échte ondernemer bent (met de Wet van Aantrekking)? Ik wil je wat wijsheden meegeven die ik heb meegekregen uit de podcast Gary Vaynerchuck. Ik lees en luister heel veel boeken en podcasts van miljonairs en je ziet heel veel de zelfde dingen terugkomen en dat vind ik echt superinteressant.

Dit is waar ondernemerschap écht over gaat

Wat Gary zegt (en het is zó simpel, maar zó waar) is: ga het ondernemerschap ondernemerschap écht zien als spel. Als iets wat leuk is! You have to love the game. This is what real entrepreneurship is about. En degene die verliefd worden op het spel: dát zijn de beste ondernemers. Want die zijn niet gericht op continu resultaat, resultaat, resultaat.

Als je dat vanuit Wet van Aantrekking bekijkt, sluit dat heel mooi op elkaar aan. Wanneer jij alleen maar gericht bent op die resultaten: reageer je continu vanuit tekorten. ‘Ik ben nog niet zover’ of ‘ik heb dit nog niet’. Dan zit je continu in de tekort-vibes en dat is de dominante vibratie die je dan uitzendt. Als het om het spel gaat, dan ben je oké met alles!

Als voorbeeld: zoals je misschien weet ben ik bezig om in vastgoed te investeren. Dat is ook een spel: eens kijken wat hier voor moois uit kan komen! Ik hoef écht niet nu per se gelijk een huis. Hetzelfde geldt voor het huis aan het water waar ik ook al jaren mee bezig ben! You have to love the game.

Kijk hoever je kan komen

Hetzelfde geldt dus voor ondernemerschap: kijk hoever je kan komen! Kijk hoe je kan ondernemen op een manier die bij jou past en toch X omzet kan draaien. En dat lukt absoluut, maar het hoeft niet nú en ook niet volgend jaar. Het gaat om het proces.

Ik vind dat zelf namelijk ook fantastisch! Ik hou van het ontwikkelen van mezelf, ik hou van nieuwe dingen leren, groeien, mezelf stretchen. En ik hoorde dit dus van Gary in de podcast en ik dacht het is zó waar! Diegene die écht van het spel houden, die gaan dóór… no matter what! Want ze zijn gek op het spel en dan maakt het niet uit of je binnen no time succesvol bent. Je gaat genieten van de reis! En je ziet dat elke keuze die je maakt, alles wat je meemaakt en elke ’tegenslag’ brengt je weer dichterbij! Het is onderdeel van het spel.

En dat maakt je – in mijn ogen – ook een échte ondernemer! Niet de hoeveelheid geld of ‘succes’. Succes is naar mijn mening verliefd worden op het spel. Want dan ben je happy in het ‘nu’. En dan ben je trots op jezelf alleen al omdat je het spel speelt, dan kun je dingen benaderen vanuit ‘hoe zou het zijn als’… en dan gaat de Wet van Aantrekking precies vóór jou werken! Dat is hoe het werkt.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Ondernemen met de Wet van Aantrekking

Ik wil zo graag dat dit bij jou indaalt, dat ‘ie binnenkomt. Dat je het opschrijft of íéts mee doet! Maak dit de belangrijkste matra’s voor het nieuwe jaar. En niet alleen zeggen, maar ook écht op een diep level voelen. Want dan ga je nooit meer merken waar je nog niet bent; je ziet dat je op het juiste moment op de juist plek bent. En dat het leuk is! Je mag ontwikkelen, bepaalde stappen zetten, je mag beter worden. Maar dat is groei, en groei is leuk!

En ja, er komt ook contrast in je leven. Er zullen dingen gebeuren in je leven die je als minder leuk ervaart… maar ook daar leer je weer van! En dat hoort allemaal bij het spel! En als je dat oprecht écht zo kunt zien én voelen, dán gaat de Wet van Aantrekking vóór jou werken.

Dan gaan de dingen lukken! Want je bent onthecht en er is geen weerstand meer. Je zit in de juiste vibe: die van dankbaarheid, groei, leergierigheid. Dat is zó’n heerlijke plek om te zijn!

Wanneer je continu vanuit druk en tekorten dingen gaat doen zoals: ik moet dit verdienen, ik móét dit doen. Dan zit je jouw groei zó enorm in de weg! Dat is niet dé vibe waarin je moet zitten om succesvol te worden. Dat is níét de manier waarin het gaat lukken. Je hebt dan geen overvloeds-vibe. En ik kan het niet genoeg benadrukken: haal die druk ervanaf. Daarin is geen goed of fout, maar maak de keuze om de druk eraf te halen! (lees hier meer over manifesteren met de Wet van Aantrekking)

Echt ondernemerschap gaat over verliefd worden op het spel

En als je dát kunt, dan ben je er. Dit is de sleutel tot jouw succes! En dat meen ik oprecht, want ik kan het uit ervaring beamen. Als je het niet leuk maakt, dan wordt het de hel. Dan gaat je focus op tekort, wordt het zwaar, wordt het moeilijk, lukt het niet, word je onzeker, ga je vergelijken met anderen en ga zo maar door! Stop daarmee! Laat het los en ga genieten! Ga het leuk vinden. Sta jezelf toe om te groeien!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim