Afvallen met de Wet van Aantrekking

Afvallen met de Wet van Aantrekking, hoe werkt dat? En vooral: hoe laat je de controle los? Deze vraag kreeg ik een tijdje terug via Instagram en via deze blogpost ga ik ‘m uitgebreid beantwoorden.

Afvallen met de Wet van Aantrekking

Afvallen met de Wet van Aantrekking zit ‘m écht in de controle loslaten op een diep level. Dus écht diep vertrouwen en loslaten van weerstand. Ofwel: stap 3 van de Wet van Aantrekking.

De vraag die ik kreeg was letterlijk: ‘Hoe heb jij de waarheid gemanifesteerd qua ‘ik kan alles eten en toch blijf ik slank’, ik ben pro-atleet en altijd slank geweest. Maar hierin wil ik écht dat ik álles kan eten en dat al mijn voeding naar spieren gaat. Dus wedstrijd ready. Ik heb nog steeds de overtuiging door het verleden dat ik geen bad food/snacks mag hebben, maar ik wil die shift maken. Hoe ging jij daarmee om? Wat heb jij geleerd en hoe heb jij het geshift? Ik heb zelf ook klanten als voedingsdeskundigen en ik leer hun dat veel kan met de juiste mindset en keuzes maken, maar zelf blijf ik ook calorieën tellen, dus dat is een beetje tegenstrijdig.’

Ten eerste, er is niets mis met calorieën tellen of op een weegschaal staan. Maar, voor de meeste mensen geldt (dat gold voor mij ook) dat dat zorgt voor ‘control freak gedrag’ en daardoor automatisch ook weerstand. Controle is de andere kant van diep vertrouwen en weerstand.

Het moet goed voelen

Op het moment dat controle positief is voor jou; dus je voelt je goed en je weet gewoon van: als ik het zo doe ga ik sowieso mijn doel bereiken en ik geloof er 100% in! Dan is er niets mis met calorieën tellen of op de weegschaal gaan staan. Maar wél als het je een vervelend gevoel geeft en eigenlijk iets anders wilt.

Uit bovenstaand bericht kwam heel duidelijk naar voren dat ze het eigenlijk anders wilt. Dat is ook de reis die ik maakte: ik werd er moe van, was er de hele dag mee bezig en het controleerde alles in mij. Het was dominant in alles wat ik deed en ik was continu bewust van mezelf, in negatieve zin. Iedere keer als ik mijzelf zag walgde ik van mijzelf en dat is écht een verschrikkelijk gevoel.

Ik wist: er moet iets veranderen, anders hou ik dit niet vol. Daarom ben ik de keuze gaan maken om de focus van dat ‘zo snel mogelijk’ afvallen af te halen. Ik heb het losgelaten in de basis en dat heeft álles veranderd. Ik was niet meer gefixeerd op ‘ik moet zo snel mogelijk afvallen’ en ben geshift naar ‘ik ga goed voor mijzelf zorgen’. Goed voor mijzelf zorgen was niet door alles te willen controleren. Ik werd er letterlijk niet goed van, het slurpte energie!

Leer naar je lichaam te luisteren

Het gaat dus om het naar je lichaam leren luisteren. Dus, durven voelen. Ook al denk je dat je niet kunt voelen. Dat heb ik ook jarenlang gedacht maar dat is bullshit. Stap voor stap stilstaan en jezelf in de spiegel aan durven kijken, je ogen sluiten en voelen. Wat heb ik nodig? Wat wil ik écht? Hoe is het ultiem voor mij?

Voor mij was dat: al die druk loslaten. Ik wilde dat het fijn was, dat ik kon genieten als ik iets at. Niet continu denken dat je dik wordt als je iets snoept. Bij alles wat ik at dacht ik: hier word ik dik van. Dat is wat ik écht niet meer wilde. Daardoor heb ik losgelaten: ik heb geshift van ‘ik moet afvallen’ naar ‘ik wil zo goed mogelijk voor mijzelf zorgen’.

Anders denken over voeding

En toen ik dat deed ging ik anders denken, anders voelen en andere acties ondernemen. Want als ik niet meer ‘moet’ afvallen, is het ook geen ramp als ik iets lekkers eet. Daar zit dan geen lading meer op! Die negatieve lading is eraf. Dus ik dacht letterlijk anders over de voeding die ik at. En dat klinkt misschien zweverig, maar dat is ook wat Abraham Hicks teacht: je wordt niet dik van voeding, je wordt dik door hoe je over voeding denkt. Twee mensen kunnen precies hetzelfde eten en de ene denkt: oh, dit is lekker! Het voedt m’n lichaam. De ander denkt: ik word hier dik van. – Wat gebeurt er dan? Bij de een gebeurt er niets, de ander wordt er dik van.

Als jij van je lichaam wilt gaan houden, gaat deze waarheid je enorm dienen. Het is een proces. Daarom heb ik ook weightloss mastery ontwikkeld: afvallen met de Wet van Aantrekking. Maar jij kan dit, het is een proces en gun jezelf dit. Geniet ook van het proces wat jij kan dit. Het is shiften, je verhaal herschrijven, en het lostlaten. Juist als je dát loslaat gaat het gebeuren! Want jouw verlangen is al lang gehoord, maar er zit weerstand op en dus kan de manifestatie niet tot jou komen.

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Afvallen met de Wet van Aantrekking

Je ego is je grootste vijand hierin. Je ego moet je gaan dienen en die moet in lijn komen met jouw intuïtie. Want jouw intuïtie ís al dat lichaam wat je wil, en ís al jouw overvloed! Je moet ervoor zorgen dat jouw ego op dezelfde lijn komt en je gaat het realiseren. (Lees hier meer over: hoe weet je of je je intuïtie volgt of je ego?)

Wil je afvallen met de Wet van Aantrekking, dat is zit het ‘m in loslaten, vertrouwen en je focus shiften. Loslaten is key! Durf los te laten! Gun jezelf dit proces want jij kan dit. Doe het stap voor stap en wees trots op iedere stap die je zet. Blijf erin geloven dat dit ook voor jou is weggelegd!

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim