Wet van Aantrekking

Een ding dat zó vaak naar voren komt bij mijn klanten, is: de nummer één rede waarom de Wet van Aantrekking niet voor je werkt. Dit is er eentje om je ontzettend goed bewust van te worden en om mee aan de slag te gaan als je merkt dat je hiermee worstelt. En omdat ‘ie zo vaak voorbij komt, wil ik er graag meer over vertellen in deze blogpost.

Waarom de Wet van Aantrekking niet voor je werkt

Ten eerste, het is bullsh*t dat de Wet van Aantrekking niet voor je werkt, die werkt namelijk áltijd. Maar als iemand tegen mij zegt: ‘Kim, de Wet van Aantrekking werkt niet voor mij’ dan bedoelen ze de Wet van Aantrekking werkt niet voor mij in mijn voordeel. Hij werkt wel, de Wet van Aantrekking is altijd aanwezig, altijd consistent. Geen uitzondering! Hij werkt altijd. Máár… hij werkt niet altijd in je voordeel.

Dit vind je misschien ook interessant: Wat is de Wet van Aantrekking?

Welke emotie koppel jij aan je gedachten?

Wat hierin heel belangrijk is, is dat je je beseft dat het altijd maar om één ding gaat: de emotie die jij voelt bij een gedachten, een verlangen of een actie. Het gaat áltijd – als je het hebt over manifestatiekracht – over de emotie die hieraan gekoppeld zit.

Wat bedoel ik daarmee? Ik leg het even uit met een voorbeeld: ik ben nooit ziek, ik ben niet ziek of ik word niet ziek. Heel veel mensen denken dan: nee, dat mag niet! Je mag het woord ‘niet’ níét gebruiken want het Universum kent geen ‘niet’ en ‘geen’. Hier zijn heel veel theorieën over. Maar, waar het in de kern op neer komt is dat het Universum niet het woord ‘niet’ kent of accepteert. Waar het écht op neer komt is de emotie die je voelt bij een bepaalde gedachte of uitspraak.

Dus als ik zeg ‘ik word nooit ziek’, dan voel ik daar een supersterke emotie bij van goed voelen, vertrouwen, kracht, positieve verwachtingen. Mijn gevoel is positief terwijl het woord ‘niet’ wel gebruikt wordt en dat weer geassocieerd wordt met negatief. Snap je een beetje wat ik bedoel?

Het Universum luistert niet naar wat je zegt, het Universum luistert naar wat je écht bedoelt.

Niet alleen de actie, ook het gevoel!

Hetzelfde geldt voor (bijvoorbeeld) money mindset: vaak wordt er geteacht door verschillende ondernemers (die zich specialiseren in Wet van Aantrekking en money mindset) dat wanneer jij meer geld wilt aantrekken en in overvloed wilt leven, dat je dat leven dan nu al moet leiden. Dus naar dure restaurants, bijvoorbeeld, en het geld uitgeven alsof je het al hebt en alsof je het leven al leidt.

Ik ben het daar niet mee eens. Ik geloof niet dat dat voor iedereen werkt! Ik geloof dat er twee type mensen zijn: de ene gaat daar supergoed op en krijgt er een positief gevoel van. Maar de ánder krijgt daar een heel negatief gevoel van. En daar ben ik een voorbeeld van. Als ik dat namelijk ga doen dan krijg ik daar buikpijn van… omdat dat niet in mijn verlangen ligt en niet een persoon ben die blij wordt van luxe uiteten gaan. Daar heb ík geen positief gevoel bij.

Stel je hebt daar wel een verlangen naar én een positief gevoel bij, dan kun je daar wel in stappen en dat leven leiden. Máár dat werkt dus enkel wanneer je héél goed overvloed al voelt. Want als jij alsnog tekorten voelt dan heeft die actie totaal níét het beoogde effect. Dan ga je absoluut niet dichterbij de overvloed komen omdat je níét die emotie voelt die je eigenlijk wil voelen.

Laat de Wet van Aantrekking vóór jou werken

Hier gaat het om: het gaat áltijd om die emotie erachter. En daarom is het heel belangrijk om je continu bewust te zijn van wat je voelt. Ga continu bij jezelf na: hoe is dit voor mij? Elke situatie is voor iedereen anders en daarom is er ook niet één strategie of methode die voor iedereen werkt. Focus op je gevoel!

Word daarom ook goed in luisteren náár je gevoel. Dat is superbelangrijk. Je leert hierdoor dingen herkennen en je kunt ze daarom ook sturen. Je hebt namelijk overal grip op! En als je dat mastert, dat verandert letterlijk je leven. Dan ga je zien dat de Wet van Aantrekking continu vóór je gaat werken!

Want de Wet van Aantrekking werkt áltijd! Er zijn geen uitzonderingen. Ook dit is zó belangrijk om als waarheid aan te nemen. De enige taak die jij hebt is goed worden in deze wet vóór je te laten werken. Dat is het énige wat nodig is, en dat kún je leren!

Een master worden in manifesteren? Download nu de GRATIS driedelige videotraining!

Als je niet kunt voelen…

Nu kun je misschien denken: oké, maar ik kan niet (goed) voelen. Ik heb dat ook gehad, ik voelde ook niets meer. Maar het is een verhaal dat je jezelf vertelt. Het is een overtuiging van jezelf die je continu in stand houdt door het te blijven herhalen. Stop met jezelf het verhaal te vertellen dat je niet meer dient! Ga vervolgens aan de slag met wat je wél wilt. En dat kan niet BAM, in één keer geshift zijn, maar met kleine stapjes. Dat je elke dag beter wordt in voelen en dichterbij jezelf komt.

Vertrouw erop dat je alles kunt bereiken wat je wilt.

Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan geleerd hebt. Je kunt het me laten weten door me een berichtje te sturen op Instagram! Dat zou ik superleuk vinden. Hier kun je ook nog veel meer tips over business + Wet van Aantrekking vinden.

Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Iedere week komen er 5 podcastafleveringen online die bomvol waarde zitten! Ik leer je hoe je ALLES kunt creëren in je leven door een master te worden in manifesteren. Klik hieronder om naar mijn podcast op Spotify te gaan!

Liefs,
Kim